Komemoracija braniteljima poginulim u Uskoplju

ljubuski.info

Dan zahvale i sjećanja na poginule hrvatske branitelje iz Ljubuškog na "Uskopljanskoj bojišnici" (Mario Perić, Ante Jurič, Darko Boras, Franjo Roso, Vinko Lauc, Franjo Čuvalo, Dinko Zovak, Đuro Pap, Miljenko Matić, Ivica Ćutuk i Ilija Bebek) započeo je svetom Misom u crkvi sv. Ante na Humcu koju je slavio fra Dario Dodig, humački gvardijan.

U prigodnoj propovijedi fra Dario je govorio o poruci misnih čitanja koja "upozoravaju" na ljudsku pohlepu, a dotaknuo se pošasti zavisti i ljubomore koje su uzele neslućene razmjere u današnje vrijeme, a "usko su povezane" s pohlepom.

Nakon svete Mise jedan broj vjernika se uputio u Uskoplje da bi na mjestu pogibije položio vijence i zapalio svijeće. Područje Rame i Uskoplja danas izgledaju mirno i pitomo za razliku od prije dvadeset i šest godina kad se "pucalo i ginulo" na sve strane.

Na groblju u Pidrišu, kod spomen-obilježja poginulim ljubuškim braniteljima vijence i svijeće položili su članovi obitelji poginulih, gradonačelnik Ljubuškog Nevenko Barbarić, predsjednik Skupštine ŽZH-e Ivan Jelčić, ministri u Vladi ŽZH-e Toni Kraljević i Zdravko Boras, te suborci i prijatelji.

Božji blagoslov, zahvalu braniteljima na žrtvi koju su podnijeli i prigodne molitve uputio je fra Andrija Nikić iz franjevačkog samostana svetog Ante na Humcu.

Uz brojne Ljubušake koji su pristigli na ovaj komemorativni skup bio je znatan broj "domaćih vjernika" iz Pidriša i okolice.

Radio Ljubuški

Glas naroda

Zašto niste objavili komemoraciju sa Stolačke bojišnice, od prošle nedjelje?

Odakle ovog barbarića zar njega nije VP vodila na teren gov. kzkavičko.

Laka im Bosanska zemlja, za nju krv prolise...

zalosno je sve ovo.....zasto se ne upitamo cemu zrtve koje izgubio a ko dobio.....zrtve imamo svetri strane al zivot sve gori zalosnoo.

Komemoracija braniteljima poginulim u Uskoplju
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari