Ljubuškom odobreno privremeno odlaganje otpada na Uborak

ljubuski.info

Zbog blokade regionalne deponije "Uborak", osim Mostara, probleme sa zbrinjavanjem komunalnog otpada imale su i druge hercegovačke općine.

Grad Ljubuški je dobio službenu odbijenicu s Deponije, dok je s područja Širokog Brijega i Gruda neko vrijeme otpad odvožen na posuško odlagalište.

Ovih dana ponovo se otpad iz tih općina odlaže na "Uborku": Potpisan je, naime, ugovor na 60 dana. To razdoblje poklapa se s istekom važeće okolišne dozvole 14. rujna.

Ljubuški je čist i uredan grad, mada otpad s tog područja nije odvožen mjesec dana na regionalno odlagalište Uborak. Kratkoročni prekid suradnje nastao je prvo zbog blokade, a kasnije uz službeno objašnjenje zbog kvara sortirnice.

Za prikupljanje i odvoz otpada s područja Ljubuškog već 12 godina brine se privatno poduzeće koje je otpad za vrijeme blokade odvozilo na druga odlagališta u Bosni i Hercegovini.

Otpad se nije gomilao na ulicama, odvozio se redovno i s ulica Gruda i Širokog Brijega. Privremeno i na odlagalište u općinu Posušje, što potvrđuju u Širokom Brijegu.

Priznaju kako su imali kratki zastoj u prikupljanju otpada, ali su spriječili mostarski scenarij.

BHRT

Glas naroda

U Pošje smeće i otov nije iša jedno vrime nego više od 3 miseca a Pošje nema deponiju već privremeno odlagalište koje je već zatrovalo i vodu u Grudskon vrilu. Biće tu još dđjavoluka.

UZDRAVLJE GRADONAČELNIČE!

hebe se ALBE ko da dozvolu za odlaganje a ko ne da pa sklopili su kriminalni ugovor sa načelnikom u kojem stoji da prijevoz i deponiranje plaća općina ljubuški iz proračuna.
poznato je da su sada od kada se ne odgoni otpad na uborak Albaši gonili u istočnio sarajevo i sve je to plaćala općina iz svoga proračuna iako zakon kaže da se prijevozi deponiranje smeća naplaćuje kroz cijenu usluge.

O kakvim deponijama u Europi vi pričate u 21 stoljeću ?

neka vam nezavisna vijecnica osnuje novu smecarsku udrugu sa nazivom ...travinjak..sjediste iznajmljeni stan, eto idealne deponije

Ljubuškom odobreno privremeno odlaganje otpada na Uborak
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari