Posuška Klapa Grga u srijedu u Ljubuškom

ljubuski.info

U sklopu programa manifestacije "Ljubuško ljeto 2019." povodom proglašenja Grada Ljubuškog, klapa "Grga" iz Posušja nastupit će u srijedu, 31. srpnja, na Trgu dr. Franje Tuđmana iza zgrade Gradske uprave u 20:30 sati.

Večer zabavne glazbe uz nastup klape "Grga" iz Posušja organizira Grad Ljubuški.

Klapa "Grga" djeluje od 2015.god. u sklopu Društva "Grga" iz Posušja a od svog osnutka klapa na osobit način njeguje i promiče kulturu klapskog višeglasnog "a capella" pjevanja, ali i tradicionalnog višeglasnog pjevanja uz pratnju instrumentalne glazbe.

Klapa najčešće nastupa na području općine Posušje, obogaćujući većinu tamošnjih kulturnoumjetničkih događaja. Osim toga, klapa je sudjelovala na klapskim susretima u Mostaru, Čapljini, Širokom Brijegu, Gorici te, naravno, na već tradicionalnom Festivalu klapske pisme u Posušju, u čijoj organizaciji klapa svake godine aktivno i sudjeluje i na kojem je, u sklopu IV. Festivalu 2017.god. i u vrlo jakoj konkurenciji međunarodnih klapa, osvojila 3. mjesto po ocjeni stručnog žirija.

Pored domaćih nastupa, klapa je nastupala i na međunarodnim susretima klapa u Studenicma, Slimenu, Drnišu, Solinu te na Međunarodnom festivalu klapa u Perastu 2016. i 2017.god., u Crnoj Gori.

Stručni voditelj klape je prof. Jure Šaban-Stanić.

Radio Ljubuški

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari