Financijskoj policiji naložen nadzor poslovanja Aluminija

ljubuski.info

Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) naložilo je Financijskoj policiji FBiH nadzor nad financijskim poslovanjem svih uprava mostarskog Aluminija, doznaje se iz Ureda glavnog županijskog tužitelja.

Pored toga, Tužiteljstvo je naložilo tim nadzorom obuhvatiti cjelokupno razdoblje od posljednje kontrole Financijske policije pa do dana obavljanja nadzora, kao i da na tim poslovima angažira dovoljan broj ovlaštenih službenih osoba Financijske policije.

Također, naloženo nadzorom posebno utvrditi i provjeriti poslovi oko nabavke električne energije kao energenta te nabavke svih ostalih sirovina i materijala nužnih za proces proizvodnje.

Nadalje, naloženo je izvršiti provjere i sačiniti analizu prodaje proizvoda iz proizvodnog procesa i posebno analizirati poslovne odnosi s 'velikim' dobavljačima i povezanim društvima, kao i pribaviti i analizirati svu poslovnu dokumentaciju koja može upućivati na drugo eventualno nezakonito postupanje i činjenje kaznenih djela i otkrivanja počinitelja.

Usporedo s tom aktivnošću, Tužiteljstvo je saslušalo određeni broj svjedoka i osumnjičenih u predmetima koji su ranije formirani, kao i po prijavi Udruge malih dioničara Aluminija d.d. Mostar, pa su u tom smislu i upućeni pozivi svim dosadašnjim direktorima društva koji do sada nisu saslušavani u Tužiteljstvu, i to: Ivi Bradvici, Željku Kordiću, Nikici Ljubiću, Ružici Udovičić, Mariju Gadžiću i Draženu Pandži, te predsjednicima nadzornih odbora.

U sljedećem razdoblju uslijedit će pozivanje i preostalih članova pojedinih uprava te predsjednika i članova nadzornih odbora iz pojedinih razdoblja rukovođenja Aluminijem, navodi se u priopćenju.

Iz Tužiteljstva ističu kako je od njihovog zadnjeg priopćenja, tj. javnog poziva, Županijsko tužiteljstvo HNŽ-a zaprimilo svega jednu kaznenu prijavu od Udruge malih dioničara "Aluminija" d.d. Mostar.
Tužiteljstvo HNŽ-a profesionalno postupa u svim gore navedenim predmetima i još jedanput odbacuje insinuacije o neprofesionalnosti i političkom utjecaju i zahvaljuje pojedinim medijima koji su svojim objektivnim pisanjem te prezentiranjem pojedinih dokaza i činjenica postali koristan izvor informacija za ovo Tužiteljstvo, zaključuje se u priopćenju.

Glas naroda

Farsa

Nadzor nad MRTVACEM.

cirkuz da im vidimo poštenje

Sve u Zenicu

Njih treba u policiju

Čovićevi Menađžeri a Ševinom diplomom ostavljaju spaljenu tvornicu.

Treba poslat [ * neprimjereno * ]ovu Miliciju pa da vidite kako se kriminal brzo otkrije ajmo [ * neprimjereno * ]e u akciju

Jada velikog,e moj narode sad će te vidjet kakva nam je država i političari koji sami za sebe glasuju, i prave farsu da bi se zabavljala sirotinja.Ali bit će Božija kazna,

Dokumentacija je spaljena ili zatrpana na depou.Ostala je samo bezvrijedna dokumentacija. Ako kojeg i osude to ce biti po gidine zatvora max. I uvjetne osude jer ce moci potplatiti suce.

Financijskoj policiji naložen nadzor poslovanja Aluminija
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari