Riješiti probleme radnika ili novi prosvjed

ljubuski.info

Sindikalisti Aluminija najavili su mogućnost novih prosvjeda ukoliko se konkretnije ne obznane načini na koji će se zbrinuti radnici i riješiti obećanja o pregovorima s bankama u kojima su kreditno zaduženi.

Sindikat je ranije iznio zahtjeve radnika. Prije svega, oni traže zbrinjavanje radnika, uvezivanje radnog staža, otpremnine kao i rješavanje obveza prema bankama kroz reprogramiranje kredita koje radnici imaju.

Radnici su već ranije obaviješteni kako je Krizni odbor kontaktirao sve banke u kojima radnici imaju kredite tražeći odgađanje termina plaćanja rata.

Podršku radnicima dao je i sindikat HT-a, a bili su temom i sastanka lidera SDA i HDZ-a BiH, Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića s kojeg je najglasniji zaključak bio taj da se politika ne treba miješati u rješavanje problema ugašene tvornice.

Čović bez izjave

Čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović danas je napustio krug tvornice Aluminij bez izjava nakon sastanka s kriznim stožerom za spas Aluminija.

Naime, u četvrtak od 8 sati trajao je sastanak Čovića s upravom poduzeća i sindikalistima koji su zaprijetili da će, ukoliko ne bude odgovora na njihove zahtjeve, ponovno izaći na ulice.

Romeo Biokšić, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenika uoči sastanka rekao je kako nemaju nikakvih informacija još uvijek.
Još uvijek nemamo nikakav plan i program zbrinjavanja radnika, kaže Biokšić.

Istodobno, iz HDZ-a BiH je najavljeno kako će se u petak održati sjednica Predsjedništva stranke na kojoj će se raspravljati o Aluminiju.

Podsjećamo, upravo pred središnjicom HDZ-a radnici su nakon gašenja tvornice prosvjedovali tražeći odgovore.

bljesak.info

Glas naroda

Šta se tu ima dogovarat kad firma propadne radnici iđu na biro rada dobivaju godinu dana 65 % od neto plaće i traže polako novi posao tako je bar u njemačkoj zar nije i doli tako

Ima li gori da dođe političar i kaže ova tvornica je moja e u nas doli je tako

Ode imaš pravo pola godine na 300 Km ako si radio 30 g. imaš pravo godinu dobivat 300 km...

Ti si odavno gori pa basaš.

Ova politika zaista misli da smo svi malo l udi i z bunjeni.Kaže Dragan neki dan da on nema ništa s tim.Onda poslije toga o Aluminiju priča sa bakirom,Bakir kaže da je to ekonomsko ne političko pitanje.Onda Čović sutradan kaže da će on to Jelka to Riješiti.Firma u dugovima pa neće u Stečaj jer onda nema tu njih ni pinke.Kas su mu vikali L opove kaže nema ništa sa aluinijem,sad on sve Rješava.Umirio radnike i sad vodi svoju igru da to sve proda Rusima kao što je to već odavno dogovorio sa Dodikom i na kraju će Rusi doći .Nešto o tome je rekao i Komšić jer zna igru,a i on opet šuti.Velike igre,za radnike i narod tko mari.Oni su ionako glasači koji će opet pohrliti svom dobroččinitelju.

Scenarij je isti glavni glumci isti ogromno bogatstvo bez marke prebaciti u džepove jastrebova a radnike ko hebe i tako 30 godina da nitko ne završi u zatvoru

Gost 13.22.vidis da nase ljude ne zanima veliki problem ali će objavu na Facebooku Mate Miličevića komentirati 100 ljudi

A ako neko od stranaca kupi firmu pola ljudi će dobit otkaz

Mogu oni prodati Aluminij i Putinu ali ništa više neće biti isto

Boże pomzi našoj djeci.Kad rasprodamo resurse vodu , struju , željeznice ,telekome, šume, izvore vode , polja koja su u ledini privremeno jer neko će ih uzet , narod koji se raseli samo nam je u glavi sad i odmah.Privari koga god možeš, di god dođeš sve napopriko veza štela uzmi lažni poticaj ,ukradi snađi se , šta smo bolje zaslužili od prvog do zadnjeg.

Tito je bija Amerika kakvi su ovi

Covicevci eto vam sve mi odosmo u Njemacku imamo se gdje vratiti

Nesta para nesta i drugara...

Di je ČOVIĆU zapelo, DRAGANE di su ti Menađžeri?Još jedno KOMUNALNO, zaduži pa u stečaj.

Koji prevaranti a dobri manipulatori još će uvjeriti narod da je zatvaranje Aluminija super posao

Tri prosječne federalne plaće i noga u [ * neprimjereno * ]cu, prevario vas nadzorni tj Klepić jer nije htio potpisati kolektivni gdje je otpremnina trebala biti 2500 km po godini rada u Al. i sad vridi onaj opći kolektivni FBiH. Zahvalite Klepiću Jelki i Draganu i naravno prodanom sindikatu...

A tko bi dao tolike pare kad je sve popuhano?

Taj Klepic ima pravo prezime

Necu stobom kume celave ti gume..

Nisu valjda i sindikat potplatili ajme majko.

Na ulicu što prije dok je vruća rana,da vidimo oče li ko dat ostavku.Ako Neda znači sve je ovo politička prljava igra pojedinca,zapišali su oko aluminija.Moj je aluminij drugovi i drugarice.

Dok vam je Hdz valja i plate vam bile 2500 do 3000 km šutili ste sad kad su kola pošla niz Brd nevaIjamo.

Nemaš ti pojma o čemu pričaš (čuli "Plata" jeli to nešto za fleksu ili plitica?)

bradvice vole dragančeta ko majka ludu ćer-narodna
i ovde ima izuzetaka

Pa nije u soldima sve

Važna je smirenost.

Svak je muza dok je teklo a sad ko je jamija jamija.

Firma zakonski nije dužna isplatit otpremninu,a što se tiče Rusije- u roku 10 godina prizivat ćete ruse kao danas prevarante amerikance!
Putin je kakav je ali ta zemlja ima strategiju,ekonomsku a ne vojnu kao amerika danas a Kina nam piči kroz susjedstvo dok mi, iz"ponosa" ili prkosa ili neznanja ili zapadne propagande,nećemo da surađujemo ni čut!
Baš smo gulupp narod,zaslužili=dobili

ČOVIĆ gleda samo sebe i svoje pomagače to je jedan prevarant kakav dugo nije bio u HERCEGOVINI. Obećao je novi izborni zakon od toga nema ništa. Obećao je spasit Aluminij od toga nema ništa. ČOVIĆU [ * neprimjereno * ]če Hrvatskog naroda.

Ti kad shvatiš da politčari nisu ništa nego profesionalni lažovi,bit će ti kasno-
Don't make a politician,
to grant you a favour,
He will always want to ,
rule you forever...

Bob Marley,
Rat race

Ispričavanje:
Bob- Revolution

Riješiti probleme radnika ili novi prosvjed
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari