Raste broj benzinski crpki

ljubuski.info

U Federaciji Bosne i Hercegovine su registrirane 684 benzinske crpke, koje su uključene u sustav nadzora i kontrole prometa naftnih derivata, izvještava Indikator.ba na osnovu podataka Federalnog ministarstva trgovine.

Broj benzinskih crpki je u stalnom porastu, a samo u posljednje tri i pol godine na putevima većeg bh. entiteta otvorilo ih se 60 novih.

Najviše benzinskih crpki ima Energopetrol 54, a raspoređene su širom Federacije BiH. U odnosu na proteklo razdoblje broj crpki pod ovim brendom smanjen je za tri.

Holdina, tvrtka-kćerka hrvatske INA-e, ima 49 benzinskih crpki i njihov broj povećao se za posljednjih tri i pol godine za 10. Budući da je pod INA-inom kontrolom Energopetrol, hrvatska energetska kompanija tako je i najzastupljenija u maloprodaji naftnih derivata.

Kompanija koja u posljednje vrijeme ima najveći rast, tešanjska HIFA grupacija, pretekla je Holdinu po broju crpki. HIFA pod svojim brendovima HIFA Petrol i HIFA OIL ima ukupno 52 crpke širom Federacije BiH. Prije tri i pol godine bilo je ih 29.

U uzletu je i kompanija TI Oil Bila koja ima 40 benzinskih crpki, od čega najviše u Srednjebosanskoj županiji i Hercegovini.

Podružnica slovenskog Petrola – Petrol BH Oil Company – posjeduje 31 benzinsku crpku i takođe je prisutna u značajnom dijelu FBiH. Bitan igrač je i G-Petrol, koji je svojevremeno preuzeo OMV-ove objekte i ima 21 pumpnu crpku od čega pet u Sarajevu.

Kompanija Čavkunović, koja je orijentirana na područje Unsko-sanske županije, ima 12 benzinskih crpki, a Nestro Petrol, koji je prije nekoliko godina ostvario prodor na tržište Federaciji BiH, posjeduje 10 stanica, ali je u posljednje vrijeme zaustavio širenje.

Kompanija Belamionix ima devet stanica, od kojih se većina nalazi u Tuzlanskoj županiji.

Ostali subjekti u maloprodaji naftnih derivata su uglavnom lokalni igrači, koji imaju po četiri-pet crpki, a također veliki je broj i onih koji imaju po dvije stanice ili samo jednu.

Večernji list

Glas naroda

što više crpki,više goriva,veći porezi,više policije na cesti to su ceste gore

Smanjite cjene goriva dase narod vrati doma iz njemacke

Zato u Gornjim Radišićima isključivo Hadezeovskim pošlušnicima
asfaltiraju Ulice.
A ostalima po MAKADAMU ???????????????

mi smo prvaci svijeta po broju crpki po grlu

Gorivo nam smeće da ne može gore. Uvozni otpad tocimo,svi redom

gorivo je po sastavu i po čistoći treća klasa a skuplja je od austriske prve klase
neki lopovluk se krije u prekobrojnim pumpam jer POTROŠNJA nije kao u eu-
naša posla balkanska

Gorivo je toliko lose kvalitete da je to strasno..pa pogledajte kako dimi iz auta....auta se kvare jako...ovo je strava i uzas..sta rade narodu...

Ulijete negdje u hrvatskoj 20l goriva i vidjeti ce te koliko kilometara ce te preci i za koliko ce vam se kazaljka dignuti....a ovdje u nas ulijte 20l manje se predje a kazaljka skoči vise na pokazivaču... A cijena.po litri .2.31km...ko da smo na standardu Njemačke..

Raste broj benzinski crpki
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari