Porezna u jednom danu izrekla 137.000 KM kazni

ljubuski.info

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH su tijekom inspekcijskog nadzora na području više gradova izvršili 123 kontrole.

Kontrole su izvršene na području Bihaća, Cazina, Bosanskog Petrovca, Bosanske Krupe, Velike Kladuše, Ljubuškog, Širokog Brijega, Gruda, Posušja, Zenice, Kaknja, Visokog, Žepča, Breze, Zavidovića, Vareša, Tešnja, Usore, Tuzle, Srebrenika, Kalesije, Gradačca, Gračanice, Doboj Istoka, Živinica, Kladnja, Čelića, Lukavca, Sapne i Banovića.

Inspektori Porezne uprave FBiH otkrili su 30 neprijavljenih radnika, 35 obveznika koji nisu evidentirali promet, jednog obveznika koji nije imao instaliran fiskalni uređaj i jedan objekt u kojem se djelatnost obavljala bez odobrenja nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti - zapošljavanje neprijavljenih radnika, rad bez odobrenja nadležnih organa, nepostojanje fiskalnog uređaja i neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja zapečaćeno je 13 objekata, a u 63 slučaja izdati su prekršajni nalozi sa ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 137.200 KM.

Porezna uprava će nastaviti provoditi aktivnosti na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprečavanju sive ekonomije te je pozvala porezne obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i poštuju zakone.

Ukoliko se u budućim kontrolama kod tih poreznih obveznika ponovo utvrde nepravilnosti, bit će im izrečena zaštitna mjera zabrane obavljanja djelatnosti u razdoblju od šest mjeseci, priopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

Glas naroda

Sta je sa Sedrom u kravici koja nema nikakvih papira,njih su obisli?

Znali se jeli išta otišlo u džepove

Ode uvijek u dzepove inspektora,inace bi milijune dnevno pisali...
Međugorje- inspektori sa gazdama na ruckovima,koverte ispod stola i sve ok

Jeste li bili u aluminijskom,tamo bi zaradili troduplo,udarite po malim neka idu što prije iz ovog jada i nepravde.Bože sačuvaj i upravi sa narodom!!!

Ma nek idu u 137000 pi...materini b,,ijski
ZDS

Što ne odete U Eromerc pa ne vidite od čega dvoje golupčića uživaju a bivšim radnicima nije uplaćivano godinama ništa.Porezna i vlasnik rade po svome.

Uspješniji su od nekih naših takozvanih policajaca,oni toliko vozačima opljačkaju za mjesec dana.Ne svi ukupno nego svaki

Nadam se da ne rade napamet već planiraju koliko će kazni podijeliti naredni mjesec.
Samo dobra organizacija.

Porezna u jednom danu izrekla 137.000 KM kazni
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari