Inspektori obišli i Ljubuški

ljubuski.info

Inspektori Porezne uprave Federacije Bosne i Hercegovine su tijekom inspekcijskog nadzora 15. srpnja na području 20 općina izvršili 140 kontrola.

Kontrole su vršene u općinama Bihać, Cazin, Velika Kladuša, Bosanska Krupa, Ljubuški, Široki Brijeg, Grude, Posušje, Zenica, Kakanj, Visoko, Maglaj,Tešanj, Usora, Žepče, Olovo, Breza, Zavidovići, Domaljevac, Orašje i Odžak.

Otkriveno je 28 neprijavljenih radnika, 40 obveznika koji nisu evidentirali promet, devet obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj i osam objekata u kojima se djelatnost obavljala bez odobrenja nadležnog organa.

Zapečaćena su 22 objekata, a u 67 slučajeva izdati su prekršajni nalozi s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 166.200 KM i to zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, rad bez odobrenja nadležnih organa, nepostojanje fiskalnog uređaja i neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja

Ukoliko se u budućim kontrolama kod ovih poreznih obveznika ponovo utvrde nepravilnosti, bit će im izrečena zaštitna mjera zabrane obavljanja djelatnosti u periodu od šest mjeseci.

Porezna uprava poziva sve radnike koji rade na crno da o tome obavijeste Poreznu upravu. Samo na taj način moći ćete ostvariti svoja zakonom zagarantirana prava: pravo na zdravstvenu zaštitu, pravo na mirovinsko i invalidsko osiguranje i druga prava koja vam pripadaju po osnovu radnog odnosa.

Poziv je upućen građanima da saznanja o nelegalnom poslovanju, odnosno nepoštivanju poreznih zakona prijave Poreznoj upravi, a pozivaju i računovođe i revizore da prijave sve nezakonite radnje koje se odnose na izbjegavanje ili neplaćanje javnih prihoda poreznih obveznika kod kojih obavljaju aktivnosti.

Svaka prijava imat će punu diskreciju, a prijave se mogu dostaviti anonimno na e-mail: sivaekonomija [at] fpu.gov.ba i primjedbe [at] fpu.gov.ba, SMS poruke na broj mobitela 061 724 610, besplatnog poziva na broj 080 020 333 i pošte na adresu Husrefa Redžića 4, Sarajevo, uz naznaku "Nepravilnosti".

Porezna uprava će nastaviti provoditi aktivnosti, koje su započete 8. lipnja, na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprečavanju sive ekonomije i poziva porezne obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone, priopćeno je iz Porezne uprava FBiH.

Glas naroda

Naredba Vrhovnog štaba sa Bara: "Stezati obruč još jače do potpunog uništenja neprijatelja". Stop.

Svaka čast, dosta je bilo nereda, rada na crno, rukom pisanih računa i slično.

Hahaha Inspektori oće na more

Nisam protiv inspekcija
moguj zatvoriti i ovo malo što radi a Aluminij proguta tolike Milijone
disu Bolnice,policija i političke Firme dali oni plaćaju samodoprinose
Inspekcije za S- toku Sitnog zuba,dobro je rekao drug-TUĐMAN.......

Jesu li bili u Robotu Konzumu Namexu ..

Dobro ovi gori kaže vrime je namore pa triba malo crkavice

jesu li bili u općini,u parkovima,pliciji,cestama županije,putovima grude...?

Za 166.200 su napisane kazne a znali se koliko je otišlo u džepove.

Inspektori obišli i Ljubuški
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari