Otvoreno pismo ministrici znanosti, obrazovanja, kulture i športa ZHŽ

ljubuski.info

Potaknuti primjerom Tomislava Pavkovića, učenika generacije iz Širokog Brijega, koji je ostvario najbolji rezultat iz fizike na državnoj maturi u Hrvatskoj te vrhunske rezultate iz drugih predmeta, želimo otvoriti jednu važnu temu za naše društvo, a to je odgovarajuće vrjednovanje učiteljskog, nastavničkog i profesorskog rada.

Tomislav, koji je najzaslužniji za svoj uspjeh, uz obitelj veliku zahvalu daje i svome profesoru Damiru Galiću. To nas je potaklo da se obratimo ministrici znanosti, obrazovanja, kulture i športa Zapadnohercegovačke županije, kako bi ju potakli da pokrene inicijativu kojom bi se marljive i kvalitetne učitelje, nastavnike i profesore odgovarajuće vrjednovalo i honoriralo, te kako bi se izgradio pravedniji sustav koji cijeni rad, znanje i izvrsnost profesora u našem školskom sustavu.

Prenosimo pismo koje je poslano ministrici, te drugim institucijama (školama, udrugama..) kako bi svi zajedno potakli društvenu svijest i otvaranje rješavanja ovog važnog pitanja.

Poštovana ministrice,

kao udruga mladih, koja u fokus djelovanja stavlja sve potrebe i interese mladih, a posebno znanstvenu, kulturnu i obrazovnu afirmaciju mladih osoba u našoj Županiji i šire, obraćamo Vam se s ciljem da Vas informiramo o jednom pozitivnom primjeru, kojeg ćete vjerujemo na adekvatan način vrednovati.

Naime, Tomislav Pavković, učenik generacije širokobriješke Gimnazije fra Dominika Mandića, postigao je najbolji rezultat iz fizike na državnoj maturi u Republici Hrvatskoj. Tomislav je ostvario maksimalan broj bodova u konkurenciji od preko 7000 učenika. Osim toga, vrhunske rezultate je ostvario u matematici, engleskom i hrvatskom jeziku.

Zasigurno da za ovaj uspjeh najveće zasluge ima Tomislav koji je marljivo i predano radio. Ne treba zaboraviti ni njegove roditelje, a posebnu zahvalu Tomislav predaje svom profesoru iz fizike Damiru Galiću.

Zasluga profesora Galića i drugih profesora čiji učenici ostvaruju odlične rezultate na različitim natjecanjima često nisu dovoljno društveno vrednovane. Stoga Vam skrećemo pozornost da Vi, kao nadležna, pokrenete sve moguće inicijative vrednovanja učitelja, nastavnika i profesora čiji učenici ostvaruju odlične rezultate na različitim smotrama znanja. Također, potičemo Vas da u duhu stvaranja izvrsnosti izgrađujete sustav za nagrađivanje i honoriranje učitelja, nastavnika i profesora koji kvalitetno i predano obavljaju svoj posao, ali i odgovarajuće vrednovanje onih koji to ne rade. Društvo koje teži napretku, mora znati prepoznati i vrednovati znanje i izvrsnost.

U vjeri da ćete početi raditi na stvaranju pravog vrednovanja učiteljskog, nastavničkog i  profesorskog rada,

Srdačno Vas pozdravljamo

Možda ova inicijativa neće polučiti rezultat, možda će sve ostati isto, ali ako promoviramo određena načela i vrijednosti danas, postoji šansa da ta načela i vrijednosti budu norma društva za 10 ili 20 godina. Ako to danas ne činimo, vrlo teško će to postati norma i standard.

Stoga vas potičemo da se uključite i medijski popratite našu inicijativu, kako bi svi zajedno posijali sjeme pozitivnih promjena u školskom sustavu.

Udruga mladih Epsilon

Glas naroda

"Džaba ćoravu namigivat i gluvu govorit."

Uvrijedi ti obojicu jednom je naboj izbio oko a drugom krmaca usi raskidala u Domovinskom ratu

Cilj ovde je biti podobni ministar ili ministrica i doživotno vladati kako vlastodrscima odgovara. Da nije tako ne bi ljudi iz škole napustili ovaj kraj. Podobni i spremni potvrđivati će ostati bar za neko vrime dok brod pocme za prave tonut.

Otvoreno pismo ministrici znanosti, obrazovanja, kulture i športa ZHŽ
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari