Rebalans proračuna FBiH zbog branitelja

ljubuski.info

Uoči sutrašnje izvanredne sjednice Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH u ponedjeljak je zasjedao Odbor za ekonomsku i finansijsku politiku ovog doma radi razmatranja rebalansa ovogodišnjeg proračuna, koji je potrebno donijeti zbog primjene novog zakona o razvojačenim braniteljima.

Kako je prikazano u rebalansu za implementaciju zakona osigurano je 25 milijuna KM i to od pravosnažnih sudskih presuda i unutarnjom preraspodjelom sredstava u okviru Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata, izjavio je medijima predsjednik Odbora Husein Rošić (SDA).

Član Odbora Dževad Adžem (DF-GS) potvrdio je da je Odbor podržao ovogodišnji rebalans i prijedlog o njegovom izvršenju većinom glasova uz dva suzdržana glasa - članova koji dolaze iz Socijaldemokratske partije BiH.
Kako bi razvojačeni branitelji mogli koristiti benefite odnosno financijsku pomoć koju predviđa novi zakon moramo osigurati prohodnost u proračunu, naglasio je Adžem.

Među brojnim pravima za razvojačene branitelje zakon propisuje redovite mjesečne naknade onima koji su bez ikakvih primanja, a stari su 57 godina i više.

Uvjet je da su najmanje godinu bili u obrambenim redovima tokom proteklog rata u BiH i najmanje godinu u evidenciji nezaposlenih. Visina naknada bi zavisila od vremena provedenog u obrambenim jedinicama

Osim novog zakona o razvojačenim braniteljima, još jedan razlog za donošenje rebalansa proračuna je i potreba planiranja namjene sredstava "klirinškog duga", odnosno kapitalnog transfera za izgradnju putne infrastrukture u iznosu od 107 milijuna KM, a koja su ostala neutrošena u fiskalnoj 2018. godini.

Glas naroda

A ko ima pravo na to ko ko??? Evo mozda jedan od rijetkih koje znam da je mogao je Jozo Jelavić zvani bili. Ali umro u petak i nezz ko jos zadovoljava te uvjete.. BILI legendo pokoj ti duši i počivaj u miru Božijem

Rebalans je radi njiove gu-zice jer nema tranše MMF bez vlade i vjeća ministara pa neće bit plaće za iduće misece!
Bacanje luga u oči braniteljim!

Au eto para bit ce za bacanje samo neznam koliko ih ispunjava ove uvjete opet ce biti u sredini šuplje a okolo nema nista

bili pokoj ti duši-umiru branitelji a množe se adeze udbaši-katastrofa

Oceli Pejar drzat govor u parlamentu i udarit rukom od govornicu ovo vako nemoze ici ajmo Pejar

R.i.P za Bilog ! !Kad su ga u Dobrom Selu devedeset druge pitali ,di ti spavaš?Na lagumu ,odgovorio je Bili ! Spavao je u baraci koja je bila puna,eksplozivnih sredstava - zolje, bombe ,municija itd. !A na zaprepaštenje svih , Bili bi uredno zapalio svjeću! Ili na Drenovcu iste godine ,vozio je smjenu za položaje ! Počele su padat granate oko kamiona! Morali smo nazad !Nakon sat vremena Bili je ponovo vozio ,ponovo granatiranje ! Nikad nije odustajao ! Legende nikad ne umiru!

brišete komentare koji vam nisu po volji -staljinizam od autora tekstova

Rebalans proračuna FBiH zbog branitelja
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentari ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari