Sindikalisti traže odgovornost zbog Aluminija

ljubuski.info

Neovisni sindikat zaposlenih Aluminija d.d. Mostar traži od vlasnika društva - Vlade Federacije BiH, predstavnika malih dioničara i Republike Hrvatske, te ostalih institucija pravne države FBiH da ispitaju financijske tijekove u Aluminiju i primjereno kazne sve one koji su radili nezakonite radnje, odnosno koji su svojim nemarnim i nesposobnim radom ugrozili egzistenciju djelatnika i njihovih obitelji.

Javnosti u FBiH više puta je ukazivano na mutne poslove koji se odvijaju unutar društva, te o potpisivanju loših, štetnih ugovora na štetu društva koje su provodile uprave ove kompanije sa svojim mentorima koji su ih pak nagrađivali s astronomski visokim primanjima.

Svi su dolazili kao spasitelji na te funkcije gdje su uglavnom obmanjivali javnost i najavljivali bolje dane za Aluminij s rješavanjima ključnog pitanja opskrbe električne energije po ekonomski prihvatljivim uvjetima pa sve do revidiranja svih loših zatečenih ugovora da bi na kraju taj ceh zbog lošeg i nesavjesnog upravljanja tih nesposobnih kadrova, koji su sebe nazivali menadžerima visoke klase, te nedovoljne brige samih vlasnika Aluminija, njih 900 ostalo na ulici bez bilo kakvih primanja.

Stoga tražimo da vlasnici s nadležnim institucijama što hitnije krenu u procesuiranje svih odgovornih osoba koje su činile upravljačka tijela Aluminija od početka njegove dubioze, navodi se u priopćenju NSZ Aluminija d.d. Mostar.

Glas naroda

treba tražit KAZNENU odgovornost ODMA

kad radnici aluminija iidu pred mostarsku BASTILJU na barama

aluminij je prisilno ugašen zato da se NEMOŽE ponovo pokrenut-sve ostalo na žalost je LAŽ

Mogu ga [ * neprimjereno * ]i sada eto aluminija ii željeza koliko hoćeš za krazez

Sindikalisti traže odgovornost zbog Aluminija
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari