Hrvatska nezavisna lista napušta HNS

ljubuski.info

Na sastanku proširenog predsjedništva Hrvatske nazavisne liste (HNL) održanog 13.7.2019. godine u Tomislavgradu donesena je jednoglasna odluka o istupanju HNL-a iz Hrvatskog narodnog sabora BiH (HNS BiH).

Prenosimo priopćenje koje potpisuje Josip Perić, predsjednik HNL-a.

Već duže vrijeme se unutar HNL-a razmatrao ovaj prijedlog predsjedništva, a jedan od razloga je nepoštivanje odluka HNS-a koje su bile samo mrtvo slovo na papiru, dok se na terenu, sa posebnim naglaskom na HBŽ, kontinuirano i uz blagoslov predsjednika HNS-a, te odluke grubo krše.

Uspostavljaju se ponovno koalicije sa Lijanovićima i SDP-om, a ne sa članicama HNS-a. Za nas je to razumljivo, jer je mentalni sklop HDZ-a, Lijanovića i SDP-a daleko bliži nego HNL-u, tj. ljudima koji misle svojom glavom i žive od svoga rada.

Kao dodatan razlog je ponovna idilična ljubavna veza između HDZ-a BiH i "Sanaderovog HDZ-a" koji prije izbora izgledaju kao ljuti protivnici, a nakon izbora ponovnom kupnjom predsjednika "Sanaderovog HDZ-a" (Ljubić, Raguž, Cvitanović) izgledaju kao idilični ljubavnici.

Činjenica je da je Devedesetka ("Sanaderov HDZ") već treći put bio u predizbornoj koaliciji sa oporbenim strankama sa hrvatskim predznakom i da je po treći put tu koaliciju izdao i vratio pod skute HDZ-a BiH.

Događanja oko Aluminija su vrhunac sante leda i dokaza kriminala koji se u tom poduzeću, ali i svim drugim poduzećima rade, te dokaz nebrige o vlastitom narodu i djelatnicima tog poduzeća.

Apsolutno smo na strani djelatnika Aluminija, a samim time protiv politike Dragana Čovića, te tražimo od institucija pravne države da ispitaju financijske tijekove u Aluminiju i primjereno kazne sve one koji su radili nezakonito, o čemu bruji cijela država, a jedino institucije države o tomu nemaju pojma ili jednostavno - šute.

Ovo su samo neki od brojnih razloga koji su navedeni tijekom sastanka proširenog predsjedništva, jer je HNS u službi samo jedne stranke i, što je još gore, u službi jednog čovjeka. Zaštita hrvatskih nacionalnih interesa je paravan za prevare na izborima.

Najbolji dokaz predstave za narod u igrokazu HNS-a je Izborni zakon u BiH kojim bi se osigurala ravnopravnost Hrvata sa dva druga naroda, a zaboravlja se činjenica da se prvo unutar HNS-a mora osigurati ravnopravnost unutar hrvatskog korpusa, jer je činjenica da hrvatski narod nema jednako pravo na zapošljavanje, školovanje, liječenje i sva druga ljudska prava ako ne pripadaju vladajućoj sekti ili njihovim satelitima.

Pozivamo sve one koji misle svojom glavom i nemaju kriminalne dosjee da napuste ovakav Sabor i izbore se za Hrvatski narodni sabor koji će, kako mu i samo ime kaže, biti u službi hrvatskog naroda.

Glas naroda

podrška lustriranom hnsaboru a ne čovićevu udbaškom orkestru kojeg zove hns

hahaha periću pa tko će vam vjerovati više, sad kao napuštate hns , lokalni izbori idu pa poslije opet skupa haha koji spinovi , s kim si dosad bio takav si , ližete se hdz-u i sad nešto kao kontra, što nisi odmah izašao kad je 90 tka ušla , nego sad pred izbore kupiš koji jeftin poen

Eee Pericu duvnjacino procitana.
Da te HDZ pustio u vlast u tvojoj zupaniji sve bi bilo ok(za to si se borio i rukama i nogama).
Nikada ne bi spomenuo Alumini niti bilo sta drugo,pa ti si gori tisucu puta od gore navedeni.

dežurni uhljebe pa isti si komentar istavio i na jabuka.tv, hahahahahahaha..

HDZ BiH zlocinacka organizacia sve su unistili popljackali i popalili Mio Brajkovic kada je odlazio iz Alminia ostavio je Almini u plusu 90 O00 000 km disu pare HDZ zekani

Ko je normalan izaće iz HNS a,jer je to sve pod šapom Čovića Ljubića i takvi izdajica hrvatskog naroda.Opozicija ne postoji,ovo je diktatura i jednoumlja kriminala i mafije,koja sebe bogati a svoj narod Jede!!!

Koga briga

ajde ko da ste bili neki faktor....opet se uvlacite ....i idete stopama konobara

da je sprovedena lustracija kao u poljskoj ili drugim bivšim komunističkim zemljam koliko bi ovih faca bilo na sliki

ovaj tjedan će vam biti i više nego buran.

pala j bastilja kad pada udbaški adeze zločoinača organizacija i organizacija koja je pobila BUŠIĆA i ostale hercegovačke borce za slobodu-zlatne ljiljane hrvacke

CVITANOVIĆU napusti [ * neprimjereno * ]i kontejner zvan HNS. Neka Čović propadne ko ga hebe vidiš da ga narod ne voli.

njegova politička karijera je skončala. a ljudstvu i obrazu tog jada je bezrazložno išta pisat.

draganče je hercegovački SANADER

Šta će bit u Ljubuškom čiji je Pero omladinac

barbarića treba za nagradu potrat iz ljubuškog on je ljubuški NERON nek ide u vile na more i stan u zagrebu i nek objasni računima otkud mu to-kad je bio u gimnaziji ima je samo bate i kariolu-kolege

HNS se raspao a vi ni slova. Maaaaaaaaašala jesu to vas kupili za kikiriki?

ja vjerujem da će gospodin čović tražiti da se počinitelji naj strože kazne da skine ljagu sa svoga imenna i da se vidi gdje je bila šupljina gdje je dim odlazio treba da pozove državne organe i provjere što je uzrog ovoga svega jer ovo nije došlo samo od sebe mora biti netko odgovoran za odgovornost je bio debelo plaćen

Samo je jedan dobročinitelj i vizionar s kamena

Hrvatska nezavisna lista napušta HNS
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari