Odobren plan izgradnje distribucijske mreže Elekroprivrede HZ HB

ljubuski.info

Regulatorno tijelo za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine - FERK je na današnjoj redovitoj sjednici donijela Odluku o odobrenju Plana razvitka i izgradnje distribucijske mreže za 2019. godinu JP "Elektroprivreda HZ HB" d.d. Mostar kojeg je ovo elektroprivredno poduzeće obvezno objaviti na svojoj internetskoj stranici.

FERK-ovu dozvolu za rad za proizvodnju električne energije dobila su dva gospodarska društva, OD "SE Solar 1-2" Hadžići, vl. Mirsad Hrbat - za proizvodnju električne energije solarnoj fotonaponskoj elektrani "Solar 1", naselje Garovci, općina Hadžići, predviđene godišnje proizvodnje 160,00 MWh (megavat sati), te EnergoSol d.o.o., iz Jablanice za proizvodnju električne energije solarnoj fotonaponskoj elektrani "Pješivac 1", u naselju Pješivac, općina Stolac, predviđene godišnje proizvodnje 221 MWh.

Zbog povećanja svojih skladišnih kapaciteta gospodarsko društvo Hifa-Oil d.o.o. Tešanj dobilo je izmijenjenu dozvolu za rad (licenciju) za skladištenje naftnih derivata osim LPG-a.

S obzirom da su ispunjeni svi propisani uvjeti za trajno oduzimanje dozvole, FERK je na današnjoj sjednici odlučio izvršiti trajno oduzimanje Dozvole za rad (licencije) za skladištenje naftnih derivata osim LPG-a gospodarskom društvu Energopetrol d.d. Sarajevo, priopćeno je iz FERK-a.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari