Dani Trebižata: Turizmom za zaštitu prirode i okoliša

ljubuski.info

Kulturno - turistička manifestacija "Dani Trebižata" tradicionalna je manifestacija koja se provodi svake godine na području Tihaljina - Mlade - Trebižat.

Opći cilj manifestacije: stvoriti prepoznatljiv i jedinstven turitički brand rijeke Trebižat (Tihaljina - Mlade - Trebižat) koja će biti konkurentna turistička destnacija na turističkom tržištu Bosne i Hercegovine i regije.

Posebni cilj manifestacije: promocija jedinstvnog turističkog odredišta i turističkog potencijala rijeke Tihaljine - Mlade - Trebižat s pozicioniranjem i brendiranjem lokalnih turističkih proizvoda (gastronomske aktivnosti, održive aktivnosti- kanu safarija, kulturnih događanja).

U manifestaciji sudjeluju turistički djelatnici iz općina: Čapljina, Ljubuški i Grude, nevladine organizacija za zaštitu prirode i okoliša (roniteljski klubovi iz općina u BIH, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, ribolovna društva, udruženja i pojedinci).

Očekuje se oko 100 sudionika. Manifestacija će trajati tri dana (12.7. - 14.7.2019.g), sa mjestom okupljanja Agroturizam Marića gaj - Grude 12.07.2019.g.

Prvi dan manifestacije počinje okupljanjem sudionika u popodnevnim satima u Marića gaju, te u večernjim satima slijedi prikazivanje filmova o rijeci i ljudima sa izložbom fotografija o lljepotama rijeke Tihaljina- Mlade - Trebižat.

Drugog dana manifestacije, održava će se eko akcija čišćenja rijeke te u popodnevnim satima fišijada u Marića gaju na koju su pozvani svi zainteresirani pojedinci i grupe, da prijave svoje ekipe u pripremanju brudeta ili ribljeg fiša.

Treći dan je promocija kanu safarija na području općine Čapljina u dužini od 13 km gdje će se uz prigodnu vožnju kanuima i domjenak, posjetitelji uživati u netaknutoj prirodi i ljepoti Trebižata.

Ovogodišnja manifestacija organizira Referentna grupa - Čapljina u partnerstvu sa ŠREK "Vidra" Ljubuški, Neretva delta fotrum, te suradnicima: ŠRD "Krenica" Grude, ŠRD "Kravice" Ljubuški, ŠRD "Bjelave" Čapljina, Ekiološke udruge "Lijepa naša"- Čapljina, Regionalnog Resursniog Centra, Udruge "EHOO" ; Udruga Čaplja", JP Parkovi d.o.o. i drugi.

Manifestaciju je podržala Stalna radna grupa za regionalni ruralni razvoj (SWG) u jugoistočnoj Europi u partnerstvu sa Njemačkom organizacijom za međunarodnu suradnju (GIZ) u okviru projekta "Diverzifikacija ekonomskih aktivnosti u ruralnim područjima jugoistočne Europe kroz razvoj lanca vrednosti" te drugi donatori i sponzori.

Glas naroda

Tko su turistički radnici u gradu Ljubuškom? Turistička zajednica je blokirana. Niti jedna općina nema turistički ured u ŽZH!. Tko će doći, baš me interesira. Možda parkovi koji su za sve osim za misu govoriti!!!!!

ne ZNA SE ali se zna da mi to sve plaćamo

hahaha bitno je da se u marića tri dana jede i pije sa proračuna hahaha koji turistički radnici , ne znaju djecu svoju naučiti kad sok popiju da bocu bace u koš za smeće nego bacaju pod noge kao svinje

znači Čeveljuša se vraća na stanje od 1995?

Ovo još jedna velika kradezeova politička glupost jednu rijeka nazivati sa tri pet ili devet imena.Postoji samo rijeka trebižat a to što jedan dio rijeke zove mlade ili tihaljina pa kako bi se na kartama zemljopisa jedna rijeka nazivala sa 5 do 9 raznih imena.pritoka neretve je rijeka trebižat a nikakva mlade ili tihaljina pa kome se to nesviđa nek suze rone kradezeovci

Dani Trebižata: Turizmom za zaštitu prirode i okoliša
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari