Humčani ponovno obnavljaju devastirano kupalište "Mali brzaci"

ljubuski.info

Prošle smo godine pisali o devastaciji kupališta Mali brzaci na Humačkom dijelu Trebižata.
Koncesija za devastaciju bale Trebižata"

Sama devastacija nebi toliko zabrinula da je nisu prouzročili upravo oni koji polažu pravo na koncesiju za uređivanje tog dijela rijeke i naplaćuju za svoj trud pozamašnu svotu novca.

Sve što je na tom dijelu, svih proteklih godina, uređivačka ekipa koncesionara izvršila svelo se na to da su posjekli, do gole zemlje, niske krošnje hladovine koje su dalje od korita rijeke i do kojih uopće ne dopiru zimske vode nabujalog Trebižata!

Taj je čin rezultirao ogorčenjem mještana i kupača, a nadasve je zabrinuo ljubitelje prirode i poštovatelje ljepota Trebižata.

Na ovo kupalište polažu pravo mnoge generacije i naraštaji, koji su na tom dijelu rijeke prvi put zaplivali.

Tu su se rađale prve ljubavi i prijateljstva, do kasno u ljetnu noć bi gorjela vatra, pekli se kukuruzi, a sve bi krasili zvuci gitare i mladenačke pjesme.

Zato su proteklih dana, s razlogom upućivane otvorene prijetnje onima koji oko Trebižata bruje s kosilicama i motornim pilama, neka ovo mjesto od sada zaobilaze u širokom luku, i da to prenesu svojim poslodavcima!

Glas naroda

Svaka cast,samo naprijed

nedirajte mi plažu

Šta ima veze, danas više nema mladeži, ljubavi, prijateljstva, gitare a pogotovo kukuruza... niti je više Trebižat za kupanje, preostala je samo vatra.

Dobro je dok ima ovakvih ekipa koje se dogovore i urade nešto za zajednicu...bravo dečki

Je li ovo na brzacima ispod tegasevca?

Prelijepi Humcani, dala bi svakom....

Vina iz bokala...

Pa ja ne znam za kog se ciste brzaci i tako nema
Kera na njima.prije jedno 10-15 god pa to se nisi mogo kupat koliko ljudi je bilo,a sad sve otislo u njemacku nema kruha od kupanja.

I do tada nije bilo HE Peć Mlini, jučer u Bascini vodostaj nizak ali jedino valja za gajbu pive ohladit na brzinu, vodostaj varira i nema tu sriče....svaka čast dečkima sto čiste ali nekonta zašto i kome?!

Zašto netko ne organizira čišćenje bunara?

samo vi tako, kositi ćete vi stalno bajer, a imali ste priliku mislili smo vam pokockati bajet sve do crvenogorskog mosta, sad vam kurko!

Ne trebate vi nista kockat ,samo dalje od nas."davo VA's ..odnijo".

HE Peć Mlini je najveći ekocid ikad učinjen o ovoj općini i elektroprivredu treba optužiti za udruženi zločinački pothvat

treba sve elektrane pprodat ko i tvornice pa uvozit tuđu struju ko i hranu ili svitlit na petrulje to je dobra investicija KRADEZEA ekološka

Humčani ponovno obnavljaju devastirano kupalište "Mali brzaci"
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari