Mostarski fakultet jednu kopiranu stranicu naplaćuje 2 KM

ljubuski.info

U knjižnici Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru upisni list, dokument koji se studentskoj službi predaje prilikom ovjere ljetnog i zimskog semestra, košta dvije KM, javlja čitatelj.

Prema njegovim riječima, za kupovnu istog se ne dobiva fiskalni račun.

Inače, inicijativom Studentskog zbora uprava Sveučilišta je ove akademske godine donijela odluku o ne naplaćivanju različitih dokumenata potrebnih studentima, a koji su se naplaćivali različito, od fakulteta do fakulteta. Sam Zbor tvrdi kako studiranje na Sveučilištu nije jeftina opcija.

S tim se slaže i sam mostarski rektor i predsjednik Rektorskog zbora BiH, Zoran Tomić, koji je ranije kazao kako je studiranje u BiH doista skupo.
'Studiranja u BiH je zaista skupo. Ako uspoređujemo troškove studija u susjednim zemljama, oni su još veći, ali za naš standard, troškovi studija u BiH su ogromni. Na tome treba stalno raditi - tražiti da studenti za što manje novca dobiju što više obrazovanja, kazao je rektor.

Tomić uz to, dodaje da taj problem ne možemo riješiti bez vlasti te je u četvrtak pred šefom HDZ-a i HNS-a Draganom Čovićem i osnivačima Sveučilišta predstavio model financiranja te visokoškolske ustanove.

Od rektorove molbe da ga politika podrži u svom naumu, sa tog sastanka nije poslana nikakva konkretna poruka mostarskim studentima kao nada o povoljnijem studiranju tih 12.000 studenata.

bljesak.info

Glas naroda

najjeftinije je da tokari kupe FAKULTET

treba fakultet blokirat i užgat i ić studirat preko kod rahmetli ĐEMALA

Kakvi 12 000 ne lupetaj uhljebu ,ostat ćeš ti i takvi na fakultetu ,sta normalnu čovjeku u ovoj državi znači fakultet ništa, kartu u jednom smjeru

Novi model financiranja je pljačka! 50% prihoda od upisnina se daje na plaće, a ostalih 50% se ostavlja dekanima (sve HDZ kadar) da krčme kako hoće (uplaćuju sebi i podobnim, uplaćuju za promidžbu hdz-a i sl.).

Evo ga. Dođe na red i Sveučilište. Aluminij oguljen do kosti. Klepić i ekipa uredno završili posao.
Sada slijedi Sveučilište. A Zagreb šuti i gleda. Ponovno udruženi. Što su god dotakli uništili su. A hacijende rastu li rastu. Bare, prvi red na Bijelom Brijegu, Čabulja, makarska rivijera, zagreb, ...

Mostarski fakultet jednu kopiranu stranicu naplaćuje 2 KM
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari