Nastavlja se minerski pohod na bankomate, policija nemoćna

ljubuski.info

Neuhvatljiva razbojnička banda jučer je u 2.10 sati nastavila pljačkaški pohod kad je u Kupresu eksplozivom raznijela bankomat u Tržnom centru "Kupres" te pobjegla s plijenom.

Njihova drskost pojačala se ovog puta, jer su akciju izveli samo nekoliko metara od policijske stanice, čiji su pripadnici prvi čuli detonaciju. Došavši na mjesto događaja, mogli su samo pogledom ispratiti vozilo nepoznate marke koje se velikom brzinom udaljavalo u pravcu Šujice.

Iz potpuno uništenog bankomata odnesena je za sada nepoznata svota novca, a od siline eksplozije, uništen je i prednji dio prodajnog centra.

U većini slučajeva meta napada bili su bankomati "UniCredit banke", ali se policija nije izjasnila krije li se u tome možda motiv.

Novi slučaj pljačke bankomata uslijedio je samo tri dana nakon što je u Hadžićima kod Sarajeva plinom raznesen bankomat "UniCredit banke", koji se nalazio u sklopu Tržnog centra "Mercator".

U gluho doba noći

Kao u Kupresu, i u Hadžićima je pljačka obavljena u gluho doba noći te je odabran objekt koji je u blizini putnih pravaca kojima se lako može pobjeći. Riječ je, najvjerovatnije, o profesionalno organiziranoj bandi, koja obilazi gradove i pljačka novac. Na isti način je 4. juna ove godine u 2.40 sati u Bugojnu opljačkana poslovnica "Vakufske banke". U poslovnici je eksplozivom uništen bankomat.

Na stadionu Hendek pronađen je zapaljen automobil koji je korišten u pljački. U oktobru prošle godine, također u Srednjobosanskoj županiji, uz pomoć plina raznesen je bankomat "UniCredit banke" u Gornjem Vakufu.

Jedna ekipa

Radi rasvjetljavanja ovih kaznenih djela, formiran je zajednički istražni tim, koji čine službenici Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutarnjih poslova SBK, Odsjeka kriminalističke policije PS Bugojno i PS Gornji Vakuf. U okviru ovih aktivnosti, surađuje se i s drugim policijskim agencijama, kazao je Hasan Hodžić, glasnogovornik MUP-a SBK.

Neslužbeno se doznaje kako je policija Srednjobosanske županije u stalnom kontaktu s kolegama iz drugih županija u kojima su se dogodile pljačke bankomata. Od izvora bliskog sarajevskoj policiji, saznaje se da se sumnja da se radi o istoj ekipi.
Ovakvi slučajevi ranije su se događali u Hercegovini i Srednjobosanskoj županiji. Novo je to da je u Sarajevu prvi put raznesen bankomat. Ne isključujemo mogućnost povezanosti ovih događaja, jer je način izvršenja isti te nije isključena mogućnost da bankomate pljačka ista skupina, kazao je izvor iz istrage.

Slučajevi u Mostaru

U svibnju ove godine, raznesen je bankomat u Blagaju kod Mostara. Četiri dana poslije, u Mostaru je u dva sata u noći uništen bankomat "UniCredit banke" u krugu Tržnog centra "Robot" u Bišću Polju.

Još su nerazjašnjeni višestruki slučajevi miniranja bankomata na području ZHŽ, u Ljubuškom i Širokom Brijegu.

Avaz

Glas naroda

Direktni udar na Krupni Kapital.

„Policija nemoćna“!!! Znači li to da to isto djelo (nedjelo) radi sama policija?!

lijepe su to investicije

Znači, vlast i policija nam ne mogu garantirati ni osnovnu sigurnost za imovinu i sigurnost. U normalnim državama narod bi uzeo vlast u svoje ruke.

Video nadzor na bankomate a ne na vozače

adeze je sigurna zemlja to oni sami sebe pljačkaju-politika
tako su gorila policijska vozila u ljubuškom ispred policije pa jedino čistačica INTERVENIRALA

Sve najbolje ljudima što su orobili ove prevarante što se nazivaju bankama

Nisu ni ovi krimosi baš toliko glupi znaju oni kad je paša od bankomata. Malo oko Božića Nove godine nešto oko Uskrsa a sad medi puni Dijaspora već na godišnjim bankomati puni ko šipak. Jesu sritne one službenice na šalterim u bankama odkad su došli ovi bankomati ima tu i humanosti nema više prepada.

Ko zapali auta

A mi mislili da je kartica za bankomat kad ono dinamit

Ja bi priporučija bankan bankomate postaviti samo u policijske stanice

Čuj u policiju. od koga će ih čuvati od HDZ-a ili. Nitko ih drugi ni ne pljačka oni govore samo pare su osigurane tko je na dužicama učestvovao u pljački vozila. Možda Ministar Boras zna.

Nastavlja se minerski pohod na bankomate, policija nemoćna
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari