Izmjene Zakona o udžbenicima ipak u redovnu skupštinsku proceduru

ljubuski.info

Deveta redovna sjednica Skupštine Zapadnohercegovačke županije održana je u četvrtak u dvorani za sastanke Skupštine u Širokom Brijegu.

Na početku sjednice utvrđeno je kako je prisutno 20 od 23 zastupnika te da postoji potreban kvorum.

Zastupnici su jednoglasno usvojili dnevni red, a potom i zapisnik s osme sjednice Skupštine ZHŽ uz uvažene primjedbe zastupnika Zvonke Jurišića, nakon čega se prešlo na sljedeću točku dnevnog reda koja je bila namijenjena za zastupnička pitanja, primjedbe i prijedloge.

U raspravi su se javili zastupnici Marija Lovrić (HSP AS), Zvonko Jurišić (HSP BiH) i Dobroslav Bukmir (HDZ 1990). Nakon odgovora od ministrice Ružice Mikulić i predjsednika Skupštine Ivana Jelčića pristupilo se sljedećoj točci.

Usvojen je Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o udžbenicima i drugim nastavnim sredstvima za osnovne i srednje škole u Zapadnohercegovačkoj županiji.
Iako je bilo predloženo da se spomenuti prijedlog zakona ide u hitnu proceduru, zastupnici su na prijedlog Kluba HDZ-a BiH jednoglasno izglasali da on ipak ide u redovitu proceduru.

Na ovoj sjednici usvojena su izvješća o Izvršenju Proračuna za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2018. godine te Izvješće o održanoj Javnoj raspravi o Nacrtu Zakona o turizmu ZHŽ.

Usvojene su i dvije odluke o izmjeni Odluke o osnivanju Povjerenstva za Ustav,poslovnik i zakonodavstvo te Odluka o osnivanju Mandatno-imunitetnog povjerenstva.

Sjednicom je predsjedao predsjednik Skupštine ZHŽ Ivan Jelčić.

Glas naroda

Čega je ovi presjednik

letan doo I novi val doo

Besplatni udžbenici za učenike od 1. do 5. r. OŠ ???

Šta je ovoj ministrici mijenjaće udžbenike a ostale knjige ćemo mi roditelji kupovati, nije nitko lud, ne bi ona ovo napravila da neće imati proviziju od nakladnika.

Dno dna i još niže, taman roditelji nekako nabave knjige a onda ova uskače s novim. Besplatne knjige, besplatan prevoz obavezno obrazovanje. Kad će se dogoditi. Jadno do bola savršeno

Ekipa za vraćanje sjaja...

Tek ide o ovima na slici, malo strpljenja molimo

Kako ministrica obezvređuje struku. Ona bi izabrala sama! Kako joj se odbila ideja o glavu?!Još bi trebala ostati na poziciji da donese sjaj županijskom obrazovanju i poslati sve u ...

lijepe su to investicije

hercegovina je zaostala politička kaljuža puna ševinih krokodila koja kasni za propalim hrvackim adezeom cili mandat a hrvacki adeze kasni za eu demokracijom 50 godina
no kreća se blago nama UNATRAG zadnji so na bivšem BALKANU

Izmjene Zakona o udžbenicima ipak u redovnu skupštinsku proceduru
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentari ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari