Tužiteljstva procesuiraju prijavitelje korupcije!

ljubuski.info

Poduzetnik Nermin Alešević iz Velike Kladuše koji je prikupio i objavio dokaze o zloporabi položaja i optužio za korupciju predsjednika Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV) Milana Tegeltiju mogao bi postati najvećom žrtvom afere koja tjednima iz temelja potresa bosanskohercegovačko pravosuđe.

Glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH Gordana Tadić odlučila je kako je Alešević neće dobiti imunitet od kaznenog progona i kako će upravo protiv njega biti pokrenuta istraga i to zbog davanja mita i neovlaštenog tonskog snimanja.

Rezultat je to činjenice da je Alešević tajno snimio razgovor u kojemu mu predsjednik VSTV-a Tegeltija uz posredovanje inspektora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Marka Pandže nudi pomoć kako bi se ubrzao postupak po jednoj tužbi podnesenoj tužiteljstvu Sarajevske županije. Alešević je snimio i kako je kao nagradu za tu uslugu policijskom inspektoru Pandži dao novac u protuvrijednosti od oko tisuću eura.

Snimka je nakon toga završila u medijima a uslijedili su brojni zahtjevi za smjenu Tegeltije ali i preispitivanje cjelokupnog stanja u pravosuđu no članovi VSTV-a su se na to oglušili a Tegeltija je odbacio svaku odgovornost za korupciju te je najavio privatne tužbe protiv svih osoba i medija koji tvrde suprotno.

Zastupnički dom parlamenta BiH je na sjednici održanoj u srijedu zatražio ostavke svih članova VSTV-a te donio odluku o uspostavi posebnog parlamentarnog istražnog povjerenstva koje bi provjerilo stanje u tom tijelu zaduženom za imenovanje svih sudaca i tužitelja u BiH.

Tegeltija je odmah nakon toga reagirao izjavom kako parlament narušava trodiobu vlasti te poseže za populističkim i protuzakonitim mjerama.
Uspostava istražnog povjerenstva parlamenta za ispitivanje stanja u pravosuđu, a posebno u VSTS je potpuno izvan ovlasti parlamenta BIH i predstavlja grubo miješanje zakonodavne vlasti u rad tijela sudske vlasti i kao takav je potpuno besmislena, nedopuštena i izravno narušava neovisnost pravosuđa, izjavio je Tegeltija.

Odmah nakon toga iz Tužiteljstva BiH poduzetniku Aleševiću poslan je poziv na saslušanje u svojstvu osumnjičenog za kaznena djela davanja dara i neovlaštenog tonskog snimanja.

Glas naroda

Apsurdistan

Zar još netko vjeruje u ovu Državu i njeno pravosuđe.Jedino rješenje je ,,oko za oko-zub za zub,,

Tko kontrolira policiju ima vlast je oni su glavni za provođenje tj ne provođenje zakona...

Znači gore je prijaviti nego napraviti kliminal

U Sarajevu hapse doktore zbog sto eura mita

Ja isto nešto znan ali nesmin prijavit kaznit će me zato bolje šuti neka araju.

HNS danas raspravlja o organiziranom k.iminalu a na čelu im njihov Miro Džakula godišnje uzmu preko velikih firmi na stotine miliona maraka

Ja mislija ako nešto prijavin dobiću koju marku a oni oće me još kaznit oslobodi bože

Tužiteljstva procesuiraju prijavitelje korupcije!
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari