Prvi ciklus obuke "EU fondovi i upravljanje projektnim ciklusom"

ljubuski.info

Nakon uspješno završena dva ciklusa obuke "EU fondovi i upravljanje projektnim ciklusom (PCM)" prošle godine i velikog broja zainteresiranih sudionika organiziran je i ove godine prvi ciklus obuke na istu temu koja je u tijeku u Širokom Brijegu u konferencijskoj dvorani Ureda Vlade Zapadnohercegovačke županije za europske integracije.

Ured Vlade Zapadnohercegovačke županije za europske integracije je organizirao četverodnevnu obuku u skladu s planiranim aktivnostima za ovu godinu u području upravljanja i koordinacije razvoja u Zapadnohercegovačkoj županiji, a vođenje obuke je prepušteno iskusnim predavačima u navedenim područjima Nevzetu Sefi i Mirni Jelčić, djelatnicima Regionalne razvojne agencije za Hercegovinu REDAH.

Najvažniji cilj ove obuke je upoznavanje sudionika s dostupnim fondovima i programima Europske unije koji su na raspolaganju Bosni i Hercegovini, odnosno jačanje kapaciteta institucija Zapadnohercegovačke županije, kao i svih zainteresiranih predstavnika mladih, studenata, nevladinog i privatnog sektora za pisanje, pripremu i provedbu projekata.

Na početku obuke sudionicima se obratila pomoćnica ravnatelja Ureda Vlade Zapadnohercegovačke županije za europske integracije Vesna Hrsto izrazivši veliko zadovoljstvo odazivom trideset zainteresiranih sudionika za sudjelovanje na obuci. Istaknula je da je bilo još mnogo zainteresiranih sudionika za obuku, ali da ih nije bilo moguće sve ovaj put primiti ponajprije zbog kvalitetnog vođenja obuke i optimalnog broja sudionika za rad u skupinama. Upoznala je sve sudionike s planom teorijskog i praktičnog dijela obuke te da će nakon završetka dobiti certifikate o sudjelovanju.

Sudionici su jučer i danas imali priliku svladati teorijske vještine kako bi bolje razumijevali terminologiju koja se upotrebljava prilikom pisanja projekata, nakon čega sljedeći tjedan slijedi drugi dio obuke kada će se sudionici podijeliti u dvije grupe i raditi na razradi projektnih ideja koje su rezultat stvarnih potreba u Zapadnohercegovačkoj županiji te pripremati konkretne projektne prijedloge.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari