Kada nam se pravosuđe pokvarilo?

ljubuski.info

Raspravljamo o važnoj tami, a to je stanje u pravosuđu u BiH, s akcentom na europski put i preporuke Europske komisije. Zanimljivo je da su to inicirale kolege koje su dugi niz godina potvrđivale točke VSTV-a vezano za rad pravosuđa i rad tog tijela koje sada dovode u pitanje - izjavio je zastupnik HDZ-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Predrag Kožul.

On se iz tog razloga pita kada se pravosuđe pokvarilo, te naglašava da je HDZ jedna od političkih opcija u Parlamentu koja konzistentno, dugi niz godina upozorava na loše stanje u pravosuđu.
Govorimo o strukturnim problemima pravosuđa, o problemima funkcioniranja VSTV-a, na način da su to problemi s aspekta zakona o VSTV-u i tu je potrebno uraditi ono što dugo spominjemo, a to je strukturna reforma pravosuđa. Današnja rasprava neće pomoći toj temi jer nemamo relevantnih sagovornika ili materijala. Zanimljivo je da su kolege koje su inicirale točke i nama dostavile materijal, danas o tom materijalu govore loše - istaknuo je Kožul.

Ističe kako istražna povjerenstva koje se formiraju u Parlamentu uglavnom ne daju dobre rezultate i kada se radi o mnogo jednostavnijim temama.
Reforma pravosuđa jeste i političko pitanje, ali primarno je stručno pitanje. Bojim se da će komisija formirana ad hoc u Parlamentu, od ljudi koji znaju ili ne znaju mnogo o pravosuđu s aspekta struke, imati kontraefekat ili negativan rezultat - objašnjava Kožul.

Vjeruje kako parlamentarci mogu inzistirati od Vijeća ministara u punom kapacitetu i legitimitetu da pitanje strukturne reforme pravosuđa o kojoj se dugo priča stavi u prvi plan i da na temelju svega onoga što je rađeno na brojnim sesijama to pitanje ubrza i da taj zakon u razumnom roku ode u parlamentarnu proceduru.

Kožul je istaknuo i da Vijeće ministara u tehničkom mandatu nije najsretnije rješenje za taj posao.

FENA

Glas naroda

Dali je ovo onaj Hdezeovac što je tražijo u parlamentu Bijeli Hljeb nakon mandata sve do Svetog Pomazanja.

Ovo je glavni srpski igrač u hdz još od travnika 1992 kada je sa cetnicima trgovao naftom i svim drugim.

otkad tate zaposaljvaju glupe sinove, npr Hrstic....

Tolika je tarifa i unaprid nešto paušal!!!

Otkad kupuju Ševine diplome.

Ovaj čovjek je glavni Mentor,Ćosiću i Miri.Sredi pravosuđe u Širokom,pa idemo dalje.Politički sudci i tužitelji.Dosta je nevini nastradalo,a u velike se nesmim dirati jer su vaši,jel tako Bake.????Sodoma i Gomora na svakom koraku,drugovi komunisti u odorama HDZ a.

1992

Da pravosuđe funkcionira ti bi bio davno u pržunu. Otkuda ti četiri benzinske, stan u Makarskoj i Zagrebu. Sigurno od bijelog hljeba. Naučio se u Lijanovića kako se krade.

Zato tužiteljstvo ne provodi istragu nad Lijanovićima a izuzeli dokumentaciju u ministarstvu gospodarstva. Drug Bake to stopirao jer Bake=lijanovići=HDZ

Zašto tužiteljstvo ne istražuje i proslijeđuje na sud kriminal za vrime lijanovića? Uzeli dokumentaciju ali drug Bake stopirao jer Bake=Lijanovići=HDZ. Bake je njihov učenik..

Kada nam se pravosuđe pokvarilo?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari