Svečano proslavljena 38. obljetnica međugorskih ukazanja

ljubuski.info

Trideset i osma obljetnica Gospinih ukazanja svečano je proslavljena brojnim molitvama i euharistijskim slavljima u međugorskom svetištu. Mjesto je to koje je kroz godine postojanja privuklo više od četrdeset i pet milijuna hodočasnika, a ta brojka iz dana u dan sve više raste.

Od ranih jutarnjih sati, osim u župnu crkvu sv. Jakova, veliki je broj hodočasnika i domaćih župljana pristizao na Podbrdo, mjesto prvih Gospinih ukazanja, ali i na brdo Križevac.

U želji pronalaska svog mira i duhovne hrane, brojni su u ovo mjesto došli i dan ranije, na blagdan s. Ivana Krstitelja, kada je održana i tradicionalna "Hodnja mira" od Humca do Međugorja.

Ustrajnost u pozivima

Misno slavlje toga dana predslavio je fra Ljubo Kurtović uz koncelebraciju 196 svećenika.

Međugorje je ostalo i donosi dobar plod, unatoč iskrivljenim pričama. Međugorje, tj. Gospa je ovdje živa i prisutna, i ustraje i dalje u svojim pozivima sa snažnom željom da se dogodi obraćenje i promjena u svakom srcu. To obraćenje i promjena potrebni su nam svaki dan. Mi znamo da se lako oduševiti na početku, ali biti oduševljen kroz sve ove godine i 38 godina, nemoguće je ljudskom snagom i silom. I Crkva je nakon svih ovih godina prepoznala dobre plodove, koji se događaju, koji niču ovdje u Međugorju, kazao je, između ostalog, fra Ljubo Kutrović.

Na samu obljetnicu, središnje misno slavlje u 19 sati predvodio je provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenko Šteko, a tijekom cijelog, kao i prethodnog dana, hodočasnicima je na raspolaganju bio veliki broj svećenika za ispovijedi na različitim jezicima.

Čudesna ozdravljenja

Ovogodišnja obljetnica Gospinih ukazanja bila je posebna po tome jer joj je nazočio i apostolski vizitator za Međugorje mons. Henryk Hoser, a odnedavno su s dozvolom organiziranja hodočašća, sve nazočniji predstavnici službene Crkve i medija.

Ukazanja u Međugorju su, podsjetimo, prvi put počela 24. lipnja 1981. godine kada je šestero mladih - Ivanka Ivanković, Mirjana Dragićević, Vicka Ivanković, Ivan Dragićević, Ivan Ivanković i Milka Pavlović, izvijestilo o ukazanju Majke Božje na brdu Crnica.

Kako su se ukazanja ponavljala, s vremenom je Međugorje postalo jednim od poznatijih svjetskih marijanskih hodočasničkih odredišta, iz kojeg se šalju poruke mira, ljubavi i tolerancije.

Gospina ukazanja, također, prate i mnoga čudesna ozdravljenja. Kroz godine ukazanja, u svetištu su zaprimljene mnogobrojne dobro ili manje dobro dokumentirane prijave o tjelesnim ozdravljenjima.

Glas naroda

Svaki dan povećate za pet milijuna više hodočasnka,pa gdje je zarada za grad Čitluk kad o takvim milijunima pričate..GDJE ????

… dobri su Ugovori postignuti izmedju JP Parkovi fratara Samostana na Humcu odnosno Hercegovacke franjevacke provincije … 50 tisuca KM godisnje na racun fratara (ovo je samo radi poluzatvorenog Muzeja - sitnica netreba biti ni otvoren jeer im to nije ni bitno) …
A fratri ko pravi biznismeni - zauzvrat upucuju Medjugorske Hodocasnike, idu na Kravicu di Javno poduzece Parkovi naplacuju ulaznice (vise miliona maraka samo od ulaznica itd, sve ko Javno popduzece a ono itekako privatno i podobno ovoj "ELITI") … i tako … brsti, brsti - samo brsti … sve na slavu Medjugorske gospe!
Ovo je samo jedan od malih dokaza kako mafija HDZ BiH i Hercegovacka franjevacka provincija suradjuju - Hoser ima sad kontrolu nad finacijama u Medjugorju - preciznije Vatikan. I to je najveci problem Hercegovackih franjevaca danas …. Tako da je Biskup Peric ovdje jasan pobjednik zajedno s Katolickom crkvom (pod geslom Biti cete PRIZNATI onoliko koliko budete slusali ili novac dijelili s Vatikanom odnosno gradili npr. infrastrukturu Medjugorja) - medjutim mafija se nebi zvala mafijom da nije bas iz srca mafija (kaljena u vukogrebini hercegovackog kamenjara) - Rezultat je da im sad Hrvatski narod i Katolici u BiH vise nisu ni bitni (sad je Vatikanu jako stalo do Hrvata kataolika - jer nedozvoljavaju da se Boziji narod od mafije vise izrabljuje i dalje i da ga nestaje na ovim prostorima). Mafiji je jasno da hercegovacki narod nemoze vise ekonomisati i nemogu zadovaljati njihove ogromne apetite, zato je NAJVECA ISTINA i cinjenica da samo osmisljavaju NOVE NACIN BOGACENJA koje nisu pod VIZITATORSTVOM MEDJUGORJA - kako bi mogli i dalje nastaviti izrabljivati i bez svog nadleznog i osiromasenog "stada"… ISTINA JE DA IM STADO VISE NIJE BITNO - SAMO NOVAC. Za ovu "ELITU" izlijeciti, educirati i zamijeniti Vatikanu ce trebati nekih 50 godina … Ja mislim da ce i na Humcu uskoro trebati neka vrsta Vatikanskog VIZITATORA ...

misionarenje je na humcu davno zavrseno - moji dragi franjevci - sad je red na petrovce i preuzimanje zupe od strane Vatikana na radost svih katolika u BiH

Svečano proslavljena 38. obljetnica međugorskih ukazanja
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Sustav veza i poznanstava Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari