Manje učenika, manje škola, više nastavnika

ljubuski.info

Dok je u Federaciji Bosni i Hercegovini broj škola manji, broj nastavnika raste.

Naime, prema statistici Federalnog zavoda za statistiku za školsku 2018./19. godinu, broj škola u FBiH ove godine je 1.080, što je za devet škola manje nego godinu prije.

Nastavnika je trenutno 15.455, što je za njih 153 više nego prošle školske godine.

Unatoč svemu tome, broj upisanih učenika je u FBiH je 184.053, a to je 1.552 manje nego prošle godine. Samim time, za više od 40 razrednih odjela je manje nego godinu ranije.

U Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ) je ove školske godine 127 škola, a pohađa ih 17.155 učenika.

Glas naroda

Kradeze zapošljava uhljebe, klimoglavce svoje glasače. Dobro ako se može financirati, neka se radi samo bi politika morala podalje držati prste od državnih službi; školstva, vojske, policije, uprave i sudstva, inače će se razvijat jednoumlje, jedna vrst društvene mongoloidnosti a la Sjeverna Koreja.

Zar to sve nije već.

Imas večernji režimska propaganda sa televizija hercegbosna i koji fratar sa oltara i eto ti sjeverne koreje sa voždom sa radobolje...katastrofa

Jeli istina da se u Vitini piše peticija da se Draga Pavicic makne iz nastave?

A zašto bi ju se maknulo?

Draga je izuzetno vrijedna i poštena osoba koja cijeni svoje zvanje koje je s mukom i trudom stekla a nije kao ove nadobudne učiteljice koje su preko noći stekle visoku stručnu spremu i partija ih poćurila za ravnateljice. Pozdrav dragi !

... Dragi

Hvalite me usta moja.

Nije istina, piše se peticija da se ravnateljica promovira u ministrica, kažu dobro se razumije u zakone a Čović je stoji.

A bit ce Ministrica školstva Danijela Planinic ima se može se a uf bolje djecu ispisat iz škole ja svoje vodim u Njemačku ako če ona bit na čelu školstva kuku nama jadna majko u što ce nasa djeca da izrastu i tko ce bit primjer djeci..Ajme odlazim vani odmah ako ce to bit školstvo.

Danas,nažalost,rijetki se usude zaključiti jedinicu jer se već unaprijed zna scenarij i što,sad bi trebalo jednu takvu nastavnicu 'maknuti' jer se 'usudila' nečijem djetetu zaključiti zasluženu jedinicu..Eto na što nam je školstvo spalo!
A roditeji te djece bi se trebali malo zamisliti i informirati tijekom godine za svoju djecu.

Lako je na sirotinji zakljuciti jedinicu. I tu se gleda čiji je jer neko mora past. Gori đaka je i prije bilo ali se gledalo kroz prste. Da su ovo lani uradili , tata bi ji postrojio ko glinene golubove u vitini.

Tko je god preko partije došao do radnog mjesta (U javnom sektoru dakako) taj nije radnik nego ličinka,uš,parazit koji je oteo kruh nekome ko je tu trebao raditi (po znanju i ss a ne po uveri[ * neprimjereno * ]stvu).Odite probajte kod privatnika pa ćete vidjet koliko će te ostat radit.

Neka uvedu marksizam

taoje noga u [ * neprimjereno * ]cu svim lažnjacim i uposlenicin preko partije

dođi ŠKORO sa tamburašim hercegovina treba DEMOKRACIJU dosta HDZ diktature

jeli danas ima struje u VELJACIM-električno

Ima učiteljica koje u četvrtom razredu osnovne škole ne znaju riješiti zadatke i kažu djeci da su teški pa ih redovno preskaču,strašno!

HDZ vjeronauk je marksizam-adezekani su marksisti

di je [ * neprimjereno * ] barbarići i borasi nešto se stišali HDZ skandali-da se ljudi nisu možda pokajali i ispovjedili pa se primirili????????????????????????????

pa šta neznaju HDZ dica pa neznaju im ni roditelji-jeli barbariću pala DEKA

Ti sto govoris idi kod privatnika raditi,sada ti nevaIja Gazda privatnik dok si ga kra,i davati kredit,i plaću 2,000 maraka i skućijo te i od tebe napravio covjeka koji nije nista imao dok nisi dosao u firmu,a kada su plaće spale na 1,000 maraka sada ti nevaIja privatnik,treba si ići u prosvjetu ili drzavnu firmu kada je plaća bila 500maraka sram te bilo u kpga upires prstu u drazavne instucijekojojedva prizivljavaju a ti si u privatnika napravio kući i vozas auto od 50,000maraka i stan kupio na moru ili u Mostaru.To nebi nikada zaradio u prosvjeti ili drzanim instucijama.

Kako Čović zaradi i ovi načelnici i sitni političari,svoja imanja,mora da im je plaća velika,,aaaaaa

Evo vidim ja da su ovi profesori uhljebi malo se poceli ljutiti a i slabo stoje s gramatikom pa da im objasnim.Vi ste dno dna drustva kod vas se sad za judine skude moze sve zavrsit i napravili ste ovo od drustva.A i probam se sjetit normalne prosvjetarke mladje od 50 god i tesko evo ako znate neku napisite.

Evo vidite koji stajlinzi sve pocele trenirat sve zatezu guzve to im je glavni predmet

manje učenika, manje škola...gdje završi višak učitelja...dobili otkaz?

Manje učenika, manje škola, više nastavnika
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari