Bespovratna sredstva iz Challenge fonda

ljubuski.info

Gospodarski subjekti iz Bosne i Hercegovine i Švedske s inovativnim poslovnim idejama, proizvodima ili uslugama koje mogu dovesti do smanjenja nezaposlenosti, povećanja konkurentnosti i održivog društveno-ekonomskog razvoja u BiH, po četvrti put imaju priliku dobiti bespovratna sredstva iz Challenge fonda.

Fond raspolaže ukupnim iznosom od oko 3 milijuna eura, a indikativni iznos sredstava u okviru četvrtog poziva je 800.000 eura. Za potencijalne korisnike iz kategorije startup-a, koji su registrirani najmanje 6 mjeseci, a najduže dvije godine, predviđen je maksimalni iznos granta od 10.000 eura, dok korisnici iz kategorije zrelih gospodarskih subjekata do 250 zaposlenih, koji obavljaju djelatnost duže od dvije godine, mogu računati na podršku u maksimalnom iznosu do 30.000 eura.

Aplikanti moraju osigurati i minimalno vlastito sudjelovanje od 50% ukupne vrijednosti predloženog projekta. Period implementacije projekta ne može trajati duže od 12 mjeseci. Sve prijave na javni poziv biti će ocijenjene u skladu sa tri osnovna kriterija: inovativnost poslovne ideje, izvodljivost i održivost poslovne ideje i društvena korist.

Prijave se podnose isključivo u elektronskoj formi u skladu s uputama koja se nalaze u dokumentu Smjernice/Vodič za aplikante, koji su sastavni dio Aplikacijskog paketa.

Samo prijave dostavljene putem elektroničkog obrasca će biti uzete u razmatranje, dok se tiskane prijave ili prijave dostavljene mail-om neće razmatrati.

Rok za podnošenje aplikacija je 16. srpnja 2019. godine do 16 sati.

Challenge fond uspostavljen je u okviru projekta Challenge to Change - C2C koji financijski podržava Švedska agencija za međunarodni razvoj i suradnju - SIDA/Veleposlanstvo Švedske u BiH, a koji kroz četiri godine provode Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA i Republička agencija za razvoj malih i srednjih poduzeća. Partner u projektu je i Region Ostergotland, Istočna Švedska.

Projektom je planirano ukupno pet javnih poziva. U okviru prva dva podržano je 58 gospodarskih subjekata iz BiH i Švedske ukupnim iznosom granta od 1,3 milijuna eura. Realizacijom ovih projekata omogućeno je otvaranje 300 novih radnih mjesta. U tijeku je proces ugovaranja sa 50 gospodarskih subjekata čije su projektne ideje odobrene u okviru trećeg javnog poziva.

c2c.ba

Glas naroda

evo para za općinske uveri[ * neprimjereno * ]e

Ovde ima love i za nadri novinarke,iz dnevnog pa večernjeg lista

Zbog ovog je osnovano poduzeće prije pola godine u D.Proboju providno skroz .

Bespovratna sredstva iz Challenge fonda
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari