Međugorje spremo za 38. obljetnicu ukazanja

ljubuski.info

Desetke, pa čak i stotine kilometara udaljeni od Međugorja, brojni će vjernici sa svojim zavjetima i molitvama pješice hoditi u čast Djevici Mariji i 38. obljetnici Njezina ukazanja.

Za program obilježavanja godišnjice i doček hodočasnika sve je spremno.

Kako bi sve prošlo kako treba i da ne bi došlo do narušavanja javnog reda i mira, pobrinut će se i policija. Poručili su kako će raditi pojačano na kontroli prometa, kako će biti pojačan broj policijskih službenika u općini Čitluk i Međugorju te kako će naglasak biti stavljen na suzbijanje prosjačenja i džeparenja tijekom trajanja programa.

U utorak 25. lipnja je 38. obljetnica Gospinih ukazanja u Međugorju. Svete mise na hrvatskom jeziku u župnoj crkvi bit će od ranog jutra, u 5, 6, 7, 8, 9, 11 i središnja svečana sv. misa u 19 sati. Mogućnost za svetu ispovijed vjernici će imati od 5 sati ujutro. U 22 sata počinje redovito mjesečno cjelonoćno euharistijsko klanjanje. Presveti oltarski sakrament će biti izložen u crkvi do 7 sati ujutro.

Mnogobrojni svećenici iz domovine i inozemstva tijekom oba dana će u dvorištu crkve ispovijedati na svim svjetskim jezicima.

Očekuje se kako će samo u ova dva dana međugorsko svetište pohoditi više desetaka tisuća domaćih i inozemnih hodočasnika.

Inače, marijansko svetište Kraljice Mira u Međugorju jedinstven je fenomen u svijetu, koji je do sada privukao više od četrdeset i pet milijuna hodočasnika. Ova obljetnica će svakako biti posebna jer je po prvi puta za vrijeme Obljetnice ovdje u Međugorju apostolski vizitator za Medjugorje mons. Henty Hoser, a odnedavno su s dozvolom organiziranja Hodočašća, i sve prisutniji predstavnici službene Crkve i medija, piše Medjugorje-info.com.

Prvi vjesnici koji su posvjedočili Gospinu nazočnost u župi Međugorje su međugorski vidioci. Prema svjedočanstvu šestero mladih župljana, od 24. lipnja 1981. godine u župi Međugorje svakodnevno se ukazuje Blažena Djevica Marija. Toga dana vidioci su se uplašili Gospine pojave i pobjegli. Sljedećeg dana, 25. lipnja, odazvali su se Gospinu pozivu i otišli na Brdo ukazanja. Stoga se taj dan slavi kao središnji dan obilježavanja godišnjice Gospina ukazanja. Gospa se tada predstavila kao Kraljica Mira.

Glas naroda

baš da se gospa ukaže u međugorju kod tolikog svita i globusa

Bas trebala je pitati bolesnike poput tebe kome ce se pokazati... izgubio bih vjeru u boga da se ukaze takvima kao ti bolesno zavidnim

Bravo Max

Takoje taj slijepac koji nevidi cuda u Medugorju taj je za Domanovica.

Šteta što su Domanovići zatvoreni ali izgleda da smo svi Domanovići otvorenog tipa....

Nije mu daleko do Vicke

Kakoće slipac vidit gospu more je samo razumit ako zna njezin jezik.

Međugorje spremo za 38. obljetnicu ukazanja
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Sustav veza i poznanstava Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari