HNS protiv uvođenja pričuvnog sastava policije

ljubuski.info

Sjednica Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora BiH održana je u Mostaru, a raspravljalo se o aktualnim sigurnosnim izazovima koji se odnose na državnu razinu.

Kao jedan od izazova o kojem se raspravljalo je sve veći priljev ilegalnih migranata koji ulaze u BiH, priopćeno je iz HNS-a BiH.

Voditelj Odjela za analitiku i nacionalnu sigurnost GV, Mijo Krešić, informirao je članove Glavnog vijeća o ovoj temi. Istaknuo je da zbog nepostojanja jedinstvene državne strategije, koja bi kvalitetno odgovorila na ovo pitanje, danas imamo vrlo konfuzno stanje unutar institucija koje bi trebale odgovoriti na ovaj problem.

Rezultat toga je da svaka od razina vlasti kreira vlastitu politiku. Od samog početka ulaska ilegalnih migranata nema dosljedne primjene Zakona o azilu, Zakona o strancima kao i zajedničke sinergije koja bi Graničnoj policiji BiH omogućila da učini granicu što manje propusnom za ulazak ilegalnih migranata.

Danas u BiH imamo na tisuće ilegalnih migranata za koje nemamo pouzdano utvrđen identitet, evidentno je učestalo narušavanje javnog reda i mira, te počinjenje kaznenih djela od strane ilegalnih migranata koiji se slobodno kreću teritorijem države. Zbog toga bi trebalo dosljedno primjeniti pozitivne zakonske odredbe prema njima, a što bi značilo i mjeru protjerivanja iz BiH.

Veliki problem predstavlja i neformiranje vlasti na državnoj razini što smanjuje kapacitet države u okviru koordiniranja regionalne suradnje i razmjene informacija. Bez zajedničke strategije i zajedničkog nastupa nema kvalitetnog odgovora na ovu problematiku.

Glavno vijeće HNS-a smatra da i posljednja događanja oko formiranja "prihvatnog centra" Vučjak, uprkos protivljenju i preporukama Europske komisije, dodatno kompliciraju situaciju u ovoj oblasti.

Važno je ojačati kapacitet državne Granične policije kako bi se odgovorilo na ove probleme jer sve ukazuje da trenutačni broj graničnih policajaca i njihova tehnička opremljenost nisu adekvatni situaciji u kojoj se BiH nalazi. Posebice treba raditi na zaustavljanju organiziranog kriminala koji je povezan sa ulaskom i krijumčarenjem ilegalnih migranta.

Na sjednici Glavnog vijeća HNS-a BiH razgovaralo se i o temi prijedloga za uspostavljanje rezervnog sastava policije na entitetskim razinama.

Za Glavno vijeće HNS-a ovakvo uvođenje rezervnog sastava policije je u potpunosti neprihvatljivo. HNS se zalaže za dodatno opremanje i edukaciju postojećih policijskih službenika kako bi se ovaj aparat učinio što efikasnijim uz eventualno popunjavanje neodstajućih policijskih službenika vodeći računa o onim upravama gdje realno postoji potreba kako ne bi došlo do ugrožavanja osnovnih elemenata sigurnosti.

Glavno vijeće HNS BiH smatra kako je neophodan je veći stupanj koordinacije i suradnje između svih policijskih agencija, a što bi zasigurno rezultiralo većom efikasnošću na otkrivanju i spriječavanju svih oblika kaznenih dijela pa i onih koja se odnose na ilegalne migracije.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Glas naroda

Devetsto devedeset i devet milijardi vas puta VRAG odnio u pakao! Amen.

Ovi bi samo uvodili nove zandare kao da ovih nema previse.Tko ce placati toliko kapa potkapa gajtana snjura i cipela i jos kad bi im kupili bicikla

samo sa srbima vršite destrukciju bih a to iseljava narod hercegovine i pretvorit će ga u manjinu na ciloj teritoriji bih-nacionalfašisti šta reć

Provozaj se malo do u RS ,vidi kako je srbima "dobro",

Obrazovani u kojoj si stranci????

Ja sam u Njemackoj! Dok sam se vozio busom kroz federaciju i rs vidio sam da nikome nije dobro!
Spusti se malo iz svog oblaka,nije stranka sve što sija,ima nesto i u Njemackoj...

Kad te naci fašistom zove crvani kmer to je kompliment

prebrojite se genijalci među vama je junačina ubojica BRUNA BUŠIĆA I ostalih 40. tak HDZ vitezova koje pokriva HDZ šutnja i demokracija-adeze blajburg novijeg doba
za njemačku spremni!

Komšić voli samo komunističke proizvode ne voli on zapadne a posebno naci fašističke kmeru

kao da se vi nešto pitate jeli to sve što ste uradili od početka mandata sem dizanja plata i putnih troškova nosi vas lipi šejtan

Dobro kradezekani znadu da nemaju resurse i potencijala niti budućih vojnika da ginu dobročinitelja ćiriličara uhljebi slijedeći vojni sukob gube i onda bježi čović i kradezeovci u rezervne stanove po zagrebu ili splitu.

Ko podržava ideologiju masovnih komunističkih ubojica nek mu je loše

udbaši krupni zub
narod hrvacki sitni zub
ako nema pravde za narod nema mira ni za VLAST

Nema od vas ništa što je za pohvaliti jer gledate samo svoje uske interese, bando hopovska!

obvezno osnovat rezervni sastav i postavit [ * neprimjereno * ]a za vrhovnog zapovjednika.

[ * neprimjereno * ] bi mogao biti zapovjednik on je pravi SPECIJALAC

Misliš specijalac za cipat drva, paletkovat grožđe ili hapat Hrvatsku mirovinu?

gledaj čolakovih udbaša još se oni ubojice i lopine pitaju i uništavaju hr narod
pa di nam je narode pamet sve preko drine najurit

HDZ nikad jači a kome se ne svidja dr Dragan Čović neka ga slobodno zamijeni sa Angelom Merkel.

Uskoro ćemo vidjeti

[ * neprimjereno * ] je bio naj hrabriji Specijalac u MUPu

Mladi Hadezeovac - 23. lipnja 2019. 00:05:45- čuvaj se kada sjeda da te ne pritisne i uduši

Jel istina kako sam čuo da prave osmrtnice HDZ-u u Hrvatskoj da ne biti obljipljene poslje škore ozalošćeni stranka krdz i kolinda grabar Kitarović ostala tugujuća rodbina i prijatelji.

Moglo bi tako biti. Kolinda nam je posluzila kao bros na haljini

škoro dolazi udbaši HDZa odlaze u zatvor ili povjest kako koji
di će mladež HDZa i bebek cola ja ti jadna
pravda je spora no dođe uvik

Śkoro vam je u HDZ-U

HNS protiv uvođenja pričuvnog sastava policije
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Okupacija u par slika Boris Čerkuč
ljubuski.info
Ne ubij, ne kradi, ne laži! Josip Muselimović
ljubuski.info
Država duradi nešto! Boris Čerkuč
ljubuski.info
Djeca naša izgubljena Igor Božović

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari