Četvrtak neradni dan u ZHŽ

ljubuski.info

Četvrtak, 20. lipnja 2019. godine, neradni je dan u Zapadnohercegovačkoj županiji.

Naime, tada se slavi katolički blagdan Tijelovo, a taj dan je neradni u ZHŽ, na temelju članka 2. Zakona o blagdanima i neradnim danima u Zapadnohercegovačkoj županiji (Narodne novine Zapadnohercegovačke županije, broj: 9/04).

Tijelovo, punim nazivom Svetkovina Presvetog Tijela i Krvi Kristove je katolički blagdan. Slavi se u četvrtak poslije svetkovine Presvetog Trojstva, deveti četvrtak nakon Uskrsa. Za Katoličku Crkvu, svetkovina je u spomen na ustanovljenje Euharistije na Veliki četvrtak.

Svetkovina Tijela i Krvi Kristove jedna je od idejnih blagdana koji su duboko ukorijenjeni u životu Katoličke crkve. Povijesna podloga i razvoj kreću od 8. stoljeća, a službenu potvrdu dobivaju u 13. stoljeću kada se sastavljaju euhološki obrasci koji nisu promijenjeni do današnjih dana.

Glas naroda

Ajmo sastavit još petak i ponediljak kad se bala nek se bala mislin ovi na državnin jaslan.

koliko je malo ljudi u gradu možete slobodno uvesti par-ne par radno vrijeme , jedan dan radite drugi ne hahahahah

Koliko su sposobni , nemogu stignit ni da vikende rade, dodjes uvjek se nesto ceka, nesto zaboravili, nesto fali.. svaki odlazak tamo sve vecu zelju imam za odselit se !!

A ko te spriječava

A tko je tebe ista pitao, obicno se javljaju uhljebi!!

Ja se isto pakujen u ponediljak samo da dvica upali prominiću je u njemačkoj za 123 cu

u nas je svaki dan neradni dan i u parlamentu pola godine ne rade a redovno primaju plate i troškove pa normalno bi bilo ako nisu radili da nisu i zaradili

a zašto policija radi? Plaćaju li oni PDV na kazne?

Četvrtak neradni dan u ZHŽ
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari