Stanje sigurnosti na području Ljubuškog ocijenjeno zadovoljavajućim

ljubuski.info

Stanje sigurnosti na području Ljubuškog ocijenjeno je zadovoljavajućim, navedeno je u informaciji o stanju sigurnosti za 2018. godinu na području općine, sada već Grada Ljubuški, koju je izradila Policijska uprava Ljubuški.

Tako su u protekloj godini policijski službenici zaprimili ukupno 1435 prijava građana. Evidentirano je 48 prekršaja narušavanja javnog reda i mira za koja su izdana 102 prekršajna naloga (27 prekršaja - tuča, 9 prekršaja - odbijanje zapovijedi OSO, 6 prekršaja - drsko ponašanje, 1 prekršaj - neovlaštena uporaba oružja, 5 ostalih prekršaja).

Sigurnost prometa

Kako je navedeno u informaciji, izvršeno je 111 redovitih osiguranja javnih okupljanja te 22 izvanredna osiguranja. Pruženo je 57 asistencija Općinskom sudu Ljubuški i Domu zdravlja Ljubuški te su policijski službenici 6 puta upotrijebili sredstva prisile i pružili ispomoć drugim policijskim upravama prilikom osiguranja javnih okupljanja.

Tijekom rujna i listopada osigurano je provođenje predizbornog i izbornog procesa održavanja općih izbora gdje je zabilježeno samo jedno narušavanje javnog reda i mira.
Što se tiče sigurnosti prometa, evidentirano je 197 prometnih nezgoda u kojima je 5 osoba smrtno stradalo, 8 je bilo teže i 152 lakše ozlijeđenih osoba.

Nadalje, navodi se, provedena je 41 lokalna akcija i 4 županijske akcije po prometu. Izvršena je kontrola nad 21493 vozila i vozača, 300 vozača je zatečeno pod utjecajem alkohola, 28 vozača, koji su upravljali vozilom pod zaštitnom mjerom te 33 vozača bez položenog vozačkog ispita.

Za prekršaj - upravljanje neregistriranim motornim vozilom sankcionirano je 948 vozača, izdano je 3497 prekršajnih naloga i 127 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka. Izvršeno je, stoji u informaciji, 55 pratnji i osiguranja izvan gabaritnih tereta i eksplozivnih tvari.

Kriminalitet

Što se tiče kriminaliteta, Policijska uprava Ljubuški evidentirala je 151 kazneno djelo, od toga 76 po poznatom počinitelju i 75 po nepoznatom počinitelju, od kojih je rasvijetljeno 27 i 2 djela iz ranijeg razdoblja. Ukupna otkrivenost kaznenih djela iznosi 68 posto.

Postupajući po planu akcije "Migrant", policijski službenici Policijske uprave Ljubuški na području Ljubuškog evidentirali su 271 migranta, koja su nakon obrade predali službi za strance.

Policijska uprava Ljubuški u protekloj je godini evidentirala 5 samoubojstava - 3 vješanjem, 1 uporabom vatrenog oružja, 1 trovanje te 1 pokušaj samoubojstva vješanjem.

U PU Ljubuški trenutačno su raspoređena 43 policijska službenika, a po pravilniku o unutarnjem ustrojstvu predviđeno je 50 policijskih službenika, 1 državni službenik i 8 namještenika.

Policijska uprava Ljubuški raspolaže s osam službenih vozila - 4 obojena vozila, 1 VW transporter - "marica" te 3 civilna vozila.

Antonela Marinović Musa | Dnevni list

Glas naroda

Stanje zadovoljavajuće Krunin KLOKAN još nikog nije napao!!!!

Nikad više kriminala,lopovluka,ubistava..., ta koju vi statistiku vodite?!ako se ima u vidu da ima najvise u povijesti zaposleni (da ne prismo o novin tehnikama i primjeni isti) .Birokraciju teiba smanjivat sa obzirom da je otišlo 50% stanovnistva vani!!! Raznislite o ovin stvarima!

Tito je bija zakon i (nažalos što moran priznat) živilo se puno bolje!!!

Svako drugo čeljade u ljubuškoj općini sklono ukrast , privarit za pare...
Bjeri ko može iz ove žlibine .

U ljubuškom je samo siguran onaj ko prvog dobije plaću.

ja se ne osjećam sigurno sve dok uhljebski banditi iskaču iz žbunja pred vozače i dok g.uzonje kradu naše milijarde namjenjene za ceste i okoliš.Sigurnije je proći Siriju,Irak,Afganistan,Pakistan skupa nego napraviti 10 kilometara u zapadnol.opovskoj županiji

bolan polako vozi po znakovima i registriraj auto takva su pravila nisi valjda dite da ti se neda dokazat

Kojim znakovima,misliš onim što ševinjovci postavljaju? Bolje bi ih dica iz vrtića postavila.Osiguraj cestu kojom se more vozit pa onda moreš nešto reć za registraciju koju inače uredno plaćam već 25 godina a još toliko sam dao na popravke auta zbog vožnje po ovom makadamu na kojem su jamili milijarde a ZNA SE koji su

aje bogareti samo ti plaćaš jeli? pa neće ti neko drugi registrirat auto, kako svima tako i tebi ne mantaj , za vrime Tite nisi smija pisnit , aaa likova u Ljubuškom

Priopcenje CK SKJ Yugoslavije iz 1985 e god

Je je kad sam sebe ocjenjivas

Sto Čuljak frizira podatke, zaboravio je napomenuti postotak neriješenih kaznenih djela koji u 2018. iznosi 64 posto.

A u otoku štoje se pucalo iz Automatski puška u Donke i u Ivana Juriča za bratovu. mu Krizmu i u donke pričest to nitko ne spominje. Odakle pravo držati takvo oružje. I pucati. a Ministar Policije tu i Policija hoće pijane glave da odluta metak da nekoga ubije to hoće.

Kako je zadovoljavajuće kad ni u policijskom pritvoru nisi siguran.Čovjek se objesio u pritvoru a Čuljak kaže stanje sigurnosti zadovoljavajuće.Može li mi netko od policijskih "stručnjaka" odgovoriti na to pitanje?

Koji. Donko

Cuda su ipak moguća ... Još malo postat će grad bez mana ...

Stanje sigurnosti na području Ljubuškog ocijenjeno zadovoljavajućim
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari