HDZ TV - dodatno zagađenje medijskog prostora

ljubuski.info

Floskula je kako Hrvati neće ulaziti u vlast Federacije bez izmjena Izbornog zakona, jer su već pristali na to, kazao je čelnik Hrvatske republikanske stranke Slaven Raguž, navodeći kako se hrvatska politika utišala jer su prošli izbori.

Što rade i komu služe trenutni hrvatski predstavnici u aktualnoj vlasti na razini Federacije? S istim onim ljudima koji su financirali i proveli proces nametanja Željka Komšića se sjedi i djeluje kao da se ništa nije dogodilo. Neki dan smo svjedočili kako su ministri iz reda bošnjačkog naroda silovanjem Poslovnika skinuli s dnevnog reda odluku o imenovanju ravnatelja FUP-a, na što su kao naši ministri izrazili protivljenje, da bi sutradan nastavili s radom kao da se ništa nije dogodilo, kaže Raguž.

Navodi kako je u eri nesudjelovanja u vlasti bez izmjena Izbornog zakona" donesen "protuustavni Proračun s kojim se ponovno pokopao grad Mostar, izglasana je odluka o financiranju Bloka 7 u Tuzli, financijska konsolidacija rudnika po Bosni, dok Aluminij ide u stečaj, a ono što je najlicemjernije podržava se novi zakon o razvojačenim braniteljima koji u potpunosti degradira branitelje HVO-a.

Kruna svega će biti, živi bili pa vidjeli, pristajanje na formalno sudjelovanje u novoj Vladi Federacije, tamo negdje u rujnu. Opravdanje će biti vjerojatno 'druga strana je izrazila spremnost na izmjene', navodi Raguž.

Kaže kako je hrvatsko pitanje danas, ono što je bilo i jučer: situiranje stranačkih kadrova, njihove beneficije, nadzorni i upravni odbori, upošljavanje stranačke mladeži, rodbine i kumova, itd.

Traženje trećeg entiteta

Godine i godine krajnje negativne selekcije kadrova rezultirala je nazadovanjem hrvatske svijesti u BiH. Sve je podređeno beneficijama i interesima pojedinaca koji nemaju svoje ja i koji se sjete svog identiteta i naroda kojem pripadaju isključivo pred izbore. Nakon izbora, negdje oko Bradine, svi oni zaborave da su Hrvati i uklope se u amorfnu bosanskohercegovačku neofeudalističku masu koja za cilj ima samo da se ovakvo stanje kakvo jeste u BiH održi što dulje. Traženje trećeg entiteta, odnosno argumentirano traženje različitog ustavno administrativnog uređenja BiH koji bi osigurao dugoročnu budućnost ove zemlje s osiguranim pravima svih naroda i građana koji u njoj žive značilo bi dovođenje u pitanje pozicija i ugodnih beneficija koje dolaze s njima. Značilo bi žrtvu. Mi nismo spremni na žrtvu, jer nam je situiranje ograničenih pohlepnika na prvom mjestu, kazao je.

HDZ TV - dodatno zagađenje medijskog prostora

Govoreći o najavljenom projektu RTV Herceg Bosne kazao je kako na ovom konceptu neće doći do probijanja medijske blokade, nego dodatnog nazadovanja.

Kreira se HDZ TV, a ne TV HB. Koncept po kojem bi se nova TV kuća plaćala iz proračuna općina i županija nije dobar. Nama je potreban objektivan, suvremen i profesionalan medij, a ne medij u službi vlasti. Medij na čijem čelu će biti ljudi iza kojih stoje uspješni projekti na medijskom tržištu, a ne projekti koje je blokirala porezna uprava zbog netransparentnog i nenamjenskog utroška sredstava. Ne treba nam još jedan medij koji će služiti za pranje novca preko marketinških i sponzorskih kampanja javnih poduzeća, ministarstava i institucija na čijem čelu je kadar HDZ-a BiH. Jednostavno ovaj koncept koji je netko osmislio u prostorijama HDZ-a BiH ne odgovara niti potrebama tržišta, niti potrebama hrvatskog naroda i rezultirat će još jednim medijskim promašajem, budući da ne učimo ništa iz iskustva. Imali smo već iskustvo jedne TV kuće koja se financirala iz proračuna, pa je otišla u propast. Ponavljam, nama je potreban objektivan, neovisan, tehnološki suvremen, gledljiv i prije svega profesionalan medij koji će informirati o hrvatskoj kulturi, običajima i društvu, ne trebaju nam stranačka glasila, kazao je.

Raguž pita bi li, po konceptu TV HB kakav je zamišljen u HDZ-u, tj. da se ona plaća iz općinskih i županijskih proračuna, postojala ijedna kritički orijentirana reportaža prema lokalnoj vlasti?
Bojim se da ne dobijemo medij koji će sutra, primjerice, u Mostaru ignorirati priču o onečišćenju piralenom ili proteste građana, dok bi se u više navrata čitao nepotpisani pamflet gradske uprave po kojem su za problem ekološke katastrofe u Mostaru krivi mediji i nevladin sektor koji o tome govori i piše, kao što se to dogodilo s jednom radio postajom trenutno u Mostaru, kazao je, između ostalog, Raguž.

dnevnik.ba

Glas naroda

Šuti Slavene naša kašika ti je u rukama mogla bi ti vrlo lako ispast na pod okani se ćorava posla.

Sve je u ovoj državi smiješno odnosno [ * neprimjereno * ]vo.Dok narod ne iziđe na ulicu ovom nema kraja.Fuj fuj kuga je bila bolja,koliko su izgubili moral,a karaktera nemaju odavno.Sramota nezapamćena!!!!

što se tiče financiranja hadezeovske propagandne televizije neka je plaćaju članovi partije i neka je gledaju po cijeli dan,svakako ništa ne rade i manju će nam štetu napravit svojim neradom

Ti si garant jedan od onih što ne plaćaju odvoz smeća, vodu, rtv pristojbu.. Sidiš kući i preseravas se a sve ti HDZ kriv

Vrijeme je interneta nitko više nije naivan a nisu ni uhljebi

pa tko je kriv jeli komšić ili izetbegović tko nas prestavlja sigurno si ti neki uhljeb pa te pogodilo

HDZ TV - dodatno zagađenje medijskog prostora
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari