Nastavlja se blokada Uborka

ljubuski.info

Mještani sjevernog dijela Mostara, okupljeni oko neformalne skupine građana "Jer nas se tiče", već osmi dan drži u blokadi mostarsko gradsko odlagalište otpada "Uborak".

Ključni razlog zbog kojeg do sada nije postignut dogovor o deblokadi odlagališta je taj što građani nisu dobili obećanje od gradske vlasti da će odlagalište u sljedećih godinu dana biti zatvorena i premještena na neku drugu lokaciju.

Po riječima jednog od predstavnika te inicijative Nijaza Hodžića, odlagalište će biti blokirano sve do ispunjenja tog zahtjeva, a danas se očekuje i sastanak s gradonačelnikom Mostara.
To mora biti potpisana i ovjerena odluka od Gradske uprave i mi od tog zahtjeva ne odustajemo - kazao je Hodžić.

Inače, na sastanku s predstavnicima gradske vlasti, koji je održan u petak, dogovoreno je da se na odlagalište ne odlaže "sumnjiv otpad", otpad animalnog i medicinskog porijekla, kao i da se komunalni otpad mora odlagati na propisan način.

Također je kazano kako Grad Mostar ima spremne i projekte za izgradnju pročistača ocjednih voda s deponije, što je također bio jedan od zahtjeva građana, te da će preko nadležnih institucija nastojati aplicirati za dobivanje sredstava kako bi se takav pročistač izgradio.

Dogovoreno je i uraditi sva relevantna mjerenja i analize stanja okoliša na odlagalištu te da se ti rezultati dostave javnosti.

Iako dogovor nije postignut, savjetnica Grada Mostara Radmila Komadina kazala je u petak kako se mora osigurati obavljanje komunalne djelatnosti i da čitav grad ne može biti talac ove situacije.

Od početka blokade gradskog odlagališta mostarska komunalna poduzeća ne odvoze otpad pa su kontejneri u cijelom gradu pretrpani smećem.

Slična je bila situacija i u Ljubuškom, no djelatnici ALBA-e su u noći s nedjelje na ponedjeljak odvezli otpad.

FENA

Glas naroda

Uvenuli će to da riješi kao što rješava i kaćino [ * neprimjereno * ]o meso.

Zao mi je ljudi ali to ce policija sutra sve rastrati i opet se istovarati ko i prije

ajde ne kaki potrajat će ovo ta nije gore [ * neprimjereno * ]ova milicija ta rastraje gore će se zubi polomiti, a i ljubuški će zasmrditi kad Albašim jablančani blokiraju put na njihovu deponiju.

pitanje je gdje alba pokupljeno smeće iz ljubuškog deponira ako ne mogu ući na uborak, bit će negdje u rupu iskopanu

Nažalost tako je.

Nedajte,upravu ste!!!Koliko naroda umire zbog njihove provizije i nemara za običnim narodom.Reciklirati i napravit modernu spalionu.Ima para ali ostali bi SDA i HDZ bez pinke!!!

Nastavlja se blokada Uborka
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari