H-alal-loverka H-alal-RT i H-alal-rvati

Sudeći po Cлabи Kykићy i sinoćnjim gostima emisije „Otvoreno“ H(alal)RT-a, za katastrofalan položaj Hrvata u BiH smo krivi mi sami, p… li nam materina nacionalistička!

Svako malo se H(alal)RT prisjeti nas Hrvata iz BiH. Obično se to dogodi kad predsjednik Mesić ili netko od njegove obitelji zaglibi u kojekakvoj aferi. Nevolja jučer snašla predsjednika svih Hrvata, Polančec izišao u javnost sa dokazima umiješanosti Mesića u aferu Podravka. Thompson se nešto primirio, jadna li majka, nije zar da će netko povest raspravu na tu temu. Srećom, ako može Thompsonova zvijezda zatamniti, ne može ona bh Hrvata: nepresušni izvor mazanja očiju hrvatske javnosti.

Ovaj put u emisiju su dovedeni ljudi iz BiH koji bi, tobože, argumentirano predstavili istinsko stanje svijesti bh Hrvata, dijametralno suprotno od proustaški i nacionalistički orijentiranih hrvatskih političkih dužnosnika iz BiH i „pseudo" intelektualaca poput Nine Raspudića koji se, gle ti te blasfemije, usude reći na H(alal)RT-u da Hercegovci nisu primitivci.

Emisiju je započeo i voditeljsku palicu od Hloverke uzeo Cлabo Kykић i to riječima koje čujemo svaki put kad se pojavi na ekranu: „jadna je kuća gdje komšija red uvodi!", koristeći metaforu kako bi rekao da je jadna BiH kojoj red uvode EU i SAD. Ono što je zanimljivo je da je od gostiju prisutnih u studiju samo jedan bio Hrvat iz BiH: nekadašnji gradonačelnik Dervente Velimir Begić.

Ostali su bili: Mirko Pejanović, nesuđeni premijer Srbije, srpski ratni član predsjedništva BiH, savjetnik Alije Izetbegovića (i dandanas tvrdi da je Alija imao pravo u onoj tezi da „taj rat nije naš rat"); Cлabo Kukић, jugoslaven, profesor maksizma, koji je preko noći postao sociolog; Šaćir Filandra, profesor na SA fakultetu, još jedan u nizu „intelektualaca" koji su od muslimana nacionalista, presvukli se Bošnjaka građanina, (pamet ostala ista, samo vesta druga), te Milan Ivkošić, Imoćanin, koji je tobože trebao biti „nacionalistička" antiteza građanima, ali koji je prije emisije negdje smetnuo onu stvar kod kuće, jer nije progovorio niti jedne smislene. To o komšijama koji kroje red u kući.

Toliko iskrivljenih činjenica, instrumentirano, promotivno i jednostrano korištenih kojekakvih statističkih podataka nije se moglo naći ni u onim emisijama o bratstvu i jedinstvu u onim emisijama o JNA nedjeljom u jutro za vrijeme Jugoslavije, a koji su so 92. svima govorili da je JNA u biti naša. Lajt motiv koji se vukao tijekom cijele emisije je taj da su Hrvati sami sebi krivi za neravnopravnost u BiH, a krivlji od njih su jedino hrvatski političari iz Zagreba iz vremena 90.ih godina prošlog stoljeća.

Koja je poruka ostala gledateljima i javnosti nakon odgledane i servirane sinoćnje emisije? Hrvati u BiH su sami krivi za sebe i katastrofalan status u BiH. Svi oni koji žele drugačije definiranu srednju razinu vlasti ili, ne daj Bože, spominju neki „treći entitet" su nacionalisti i ustaše. Hrvati su sami sebe protjerali iz Posavine, a iz Sarajeva ih nitko nije protjerao, nego su sami otišli - vidite primjer Franje Topića i Slave Kukića koji svakodnevno „uspješno" ko-abitiraju sa Bošnjacima u Sarajevu i šire. Hrvati su sami krivi što se ne vraćaju u, danas, srpsku posavinu, bošnjački Konjic, Jablanicu, Sarajevo, krivi su što odu do Zagreba, krivi su zbog nereda u Širokom Brijegu, krivi su... vjerojatno što su živi, da parafraziram Dinu Dvornika.

ljubuski.info
Cbetи Cлaba

Da se urednica emisije iole spremila za emisiju i temu o kojoj se govorilo znala bi zaleđe svojih gostiju i njihovu kompetentnost da govore na temu za koju su pozvani. Znala bi primjerice kakvo mišljenje o građaninu i filantropu Slavi Kukiću imaju djelatnici „njegove" FTV kojima se osvećivao oduzimajući od ionako mizerne plaće, ako bi se netko usudio reći koju protiv njega.

Znala bi da je prvi korak kojeg je učinio kao predsjednik NO HT-a Mostar bio taj da digao sebi plaću za oko 200%, isplaćivao avanse, uzeo službeno vozilo, laptop koje nikad nije vratio, bez obzira što nije više u NO, itd. Ako ništa drugo, znala bi da je on obični profesor marksizma, koji je iskoristio posljedice rata kako bi preimenovao diplomu i doktorat iz marksizma, u „politološke znanosti" i sociologiju. Dakle, pljuješ po sustavu vrijednosti od kojeg parazitiraš bolje nego oni nacionalistički i proustaški političari koje pljuješ.

Da je poznavala ove činjenice, koje su dostupne svakom iole pismenom korisniku interneta, možda Hloverka ne bi dopustila afirmativan govor o huškačkoj Federalnoj televiziji, čijeg se djela još uvijek svježe sjećamo u pitanju prenošenja informacija o nedavnim događajima u Širokom Brijegu. Kad je jedan od gledatelja telefonski rekao da FTV je sve samo ne hrvatska, Kukić, pardon, Kukић je demantirao to kao notornu laž, tvrdeći da RAK svake godine u izvješću pohvali FTV kao multietničku i promotora bratstva i jedinstva. Ne zna Hloverka da taj isti RAK radi na propagiranju bošnjaštva i bošnjačke ideologije više nego SDA i Stranka za BiH zajedno.

Uzmite na primjer njihova Godišnja izvješća: tiskaju se samo na tzv. bosanskom, dok se na srpskom (ćirilici) i hrvatskom jeziku ne tiskaju. Uzmite za primjer statističke podatke po telekomima: u potpunosti izostavljaju sva mjesta Zapadne Hercegovine, počevši od Širokog Brijega, Posušja, Gruda itd. Dakle, sami Regulator diskriminacije radi diskriminaciju.

Po tko zna koji put hrvatskoj javnosti i šire serviraju se, smišljeno, informacije i teze o Hrvatima u BiH koji za cilj imaju isključivo alimentiranje predrasuda koje u toj javnosti kruže o nama. Ovim putem apeliramo H(alal)RT-u da se ne bave više nama, Hrvatima iz BiH. Apeliramo Milanu Ivkošiću da nas više ne brani! Apeliramo Stjepanu Mesiću i Vesnama Pusić da nas ostave na miru, jerbo, glupi smo, nikako da naučimo od njih pecati. Apeliramo Svetom ocu papi Benediktu 16. da po prvi put pokrene proces beatifikacije nekoga tko je još uvijek živ: Slave Kukića, jerbo bijasmo svi slijepi, čusmo njega i progledasmo.

supersajt.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari