Književna večer s Dianom Burazer

ljubuski.info

JU "Kulturno-športski centar" Ljubuški, odjel Knjižnica Ljubuški, u suradnji s Općinom Ljubuški, u okviru ljubuškog kulturnog ljeta, organizira književnu večer s književnicom Dianom Burazer.

Književna večer bit će upriličena u ponedjeljak 24. lipnja 2019. godine, s početkom u 20 sati, u Gradskoj vijećnici Ljubuški.

Svoj osvrt na književni opus Diane Burazer dat će prof. Mate Grbavac.

Ukratko o književnici:

Diana Burazer rođena je 23. listopada 1953. godine u Zagrebu. Diplomirala je Teorijsku matematiku na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu. Od 1977 godine do početka rata (1992 godine) živjela i radila u Mostaru, a od 1992 živi i radi u Zagrebu.Piše poeziju i, povremeno, književnu kritiku.

Kao mladi pjesnik često nagrađivana: Antun Branko Šimić, Drenovci, 1970, Slovo Gorčina, Stolac, 1972 god., Goranovo proljeće, Zagreb, 1974 god.
Zastupljena je brojnim antologijama. Pjesme su joj prevođene na francuski, engleski, njemački, norveški,  poljski, rusinski i slovenski jezik. Surađuje u mnogim književnim listovima i časopisima.

Godine 2007, sa desetak pjesama uvrštena je u knjigu Puentes. PoesíaCroata: Diez poetas con temporá neos (Mostovi, Hrvatska poezija: Deset suvremenih pjesnika), u izboru i prijevodu na španjolski jezik Željke Lovrenčić (nakladnik DHK, Hrvatska i Correveydile iz Bolivije). Član Društva književnika BiH, Društva hrvatskih književnika (DHK), te član Hrvatskog PEN-a.

Radujemo se Vašem dolasku!

Knjižnica Ljubuški

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari