Jedini trag u istrazi ubojstva u Sarajevu je poziv u Grude?

ljubuski.info

Istražitelji koji rade na slučaju ubojstva sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, koje se dogodilo u sarajevskom naselju Alipašino Polje 26. listopada prošle godine, još nemaju ključni trag pomoću kojeg bi se konačno rasvijetlila ova brutalna likvidacija.

Bahati klinci

Doznaje se kako sve nade da bi konačno mogao biti pronađen crni Seat Leon, koji su ubojice koristile tijekom likvidacije policajaca, polako padaju u vodu. Trenutno se istraga vrti oko automafijaša s Pala - Srećka Trifkovića, Miloša Obradova, Nedeljka Lizdeka i Stefana Samardžije, ali Tužiteljstvo za sada nema konkretne i čvrste dokaze da su oni počinili ovo kazneno djelo. Ova četvorka pritvorena je već pola godine, ali nema, kako se neslužbeno saznaje, novih izjava svjedoka koji bi do kraja potvrdili njihovu umiješanost u ova ubojstva, osim što su bili kobne noći na području općine Novi Grad.

Jedini iskaz na koji se Tužiteljstvo mjesecima oslanja jeste onaj supružnika iz Gruda, Bože i Tanje Vukoje, ali nije poznato je li on potkrijepljen materijalnim dokazima i jesu li vještačeni mobiteli utvrdili da je Trifković u noći ubojstva zaista zvao Božu Vukoju i rekao da su bahati klinici napravili belaj u Sarajevu.

Kako bi policija mogla povezati mozaik, potrebno je pronaći vozilo koje su ubojice koristile, ali i pušku iz koje je pucano. No, nakon sedam mjeseci, još nema ni traga automobilu i automatu iz kojeg je ispucano više od 20 metaka, a pronađena svega jedna čahura.

Istražitelji sumnjaju kako su ubojice navodno platile da se ovo vozilo zajedno s puškom izreže na dijelove i rastopi kako bi sakrile svaki trag zločina.

Nitko ne želi progovoriti

U prilog tome govori da su do sada provjerene sve lokacije u Sarajevu i na širem području Zenice i Tuzle, jezera i rijeke, kako bi se utvrdilo da vozilo nije zapaljeno ili gurnuto u vodu. Ali, ova istraga nije dala željene rezultate, a izvor blizak istrazi je izjavio kao da je vozilo propalo u zemlju.

Drugi problem policiji predstavlja i zavjet šutnje koji mjesecima vlada među lokalnim automafijašima.

Na ovom području postoje čak četiri klana koja se bave krađom automobila, ali nijedan od njihovih članova nije spreman na suradnju s tužiteljstvom.
Nitko ne želi progovoriti, jer ih je strah da će nestati s lica zemlje. Istraga je pokazala da su ti ljudi koji bi nešto i mogli znati isprepadani, rekao je izvor.

Avaz

Glas naroda

Šta su oni registrirali te klanove,plaćaju li porez i koliko zaposlenih imaju. Svak sve zna a ovi i dalje nesmetano rade. Bravo Sipa i političari

i Gruda je bilo svakakvih poziva i naredbi za ubojstva već od 1992

Kad FUP ne može otkriti ubojice policajaca čemu se običan čovjek može nadati

Jel ovaj grudjanin referent neki da mu se dojavljuje kad neki klinci u sarajevu naprave dernen.zasto mene ne nazvase iz sarajeva i to mi saopcise imam gore i prijatelja i rodbine.

Lijepo, u javnost iznijeti puno ime i prezime supružnika koji su to dojavili i odakle su, šta puse, koliko djece imaju. Jadna mati profesionalnosti službe javne bezbednosti. Pa šta se imaju nadati ti supružnici i njihova djeca, ne bi im bio u kozi. I onda kažu gradjani suradjujte s policijom? Pa kako ćes suradjivati mila majko nakon ovog.

Jesu baš pametni u Tite nebi objavili ime

Did mu je bo čovik ćaća mu je rđa a taj bože je veliko zlo
Ali to zlo nikad niko nije plesnijo po muški a zanat ispeko po privalju i višnjici di je samo iskorišten biva
Jad

Odakle im njegov broj telefona da nisu našli u imeniku

Stara prica sarajeva i gruda,sve ukradeno je zavrsilo u grudama imena poznata suduvi u tjeku svi na slobodi,nikad nista od robije..da nije zalosno bilo bi smjesno,samo jadni narod ostao bez auta i tako vec godinama a i ovaj sud je jadan oslonili se na svoje dousnike cepu.,četku i ropca ovi lazu izmisljaju da spase sebe itd.a srecko opasni kriminalac se povjerava četki haaaaaa

Cudime ugrude javili pa nema vise dolkica nema kriminala sve posteno zoran sve krimose pozatvara nema vise sve.cisto

Jedini trag u istrazi ubojstva u Sarajevu je poziv u Grude?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari