Širokobriješkoj internet kladionici zabranjeno poslovanje u Hrvatskoj!

ljubuski.info

Ministarstvo financija Hrvatske izdalo je nalog za zabranu rada 14 stranih priređivača igara na sreću. Riječ je uglavnom o internet kladionicama koje su u Hrvatskoj poslovale nezakonito.

Nakon što je, početkom godine, u Opći porezni zakon ugrađena mogućnost zabrane obavljanja pojedinih privrednih delatnosti putem interneta, Porezna uprava krenula je s gašenjem "ilegalaca2 koji djeluju na hrvatskom tržištu.

Prve na udaru poreznika su se našle internet kladionice koje u Hrvatskoj ne plaćaju nikakve naknade za obavljanje te djelatnosti, a istovremeno ni njihovi igrači ne plaćaju porez na dobitke.

Na sve veću prisutnost nezakonitih internetskih kladionica, koje privlače domaće igrače, već duže vrijeme upozoravaju iz Hrvatske udruge za igre na sreću. Prema njihovoj procjeni, građani godišnje u nezakonitim internetskim kladionicama potroše oko tri milijarde kuna, a država propušta naplatiti oko milijardu kuna poreza.

S druge strane, domaći priređivači igara na sreću ukupno godišnje uplate u proračun više od milijardu kuna. Pritom se značajan dio prihoda od koncesijskih naknada i naplaćenog poreza koristi za financiranje kulturnih, sportskih, humanitarnih i drugih organizacija u skladu s programima za razvoj civilnog društva.

Među kladinocama kojima je zabranjen rad su bet365.com, wwin.com, 10bet.com…

Njihove web adrese su blokirane, a u slučaju da žele ozakoniti poslovanje, u roku od 30 dana moguće je odblokirati domene, naveli su iz Porezne uprave.

tPortal.hr

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari