Tužiteljstvo kreće s istragom mostarske muljaže

ljubuski.info

Tužiteljstvo HNŽ je počelo provoditi istražne radnje na utvrđivanju činjenica oko navoda i informacija o mulju i štetnim materija sa stanovišta postoji li odgovornost određenih osoba kako bi utvrdili sve činjenice.

Kako se doznaje, Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije naložilo je federalnoj Upravi za inspekcijske poslove izvršiti žurni inspekcijski nadzor i postrojenja i eventualno kontaminiranog područja.

Zatraženo je i angažiranje sektora kriminalističke policije poduzimanje određenih aktivnosti u cilju prikupljanja dokumentacije i izjava svjedoka a i samo je tužiteljstvo, zbog važnosti i hitnosti slučaja, krenulo u istražne radnje.

Kako se doznaje, u ovom predmetu će biti saslušani odgovorni u Gradskoj upravi, Vodovodu, Deponiji, inspekcija te svih gradskih službi koji su uključeni u postupak prikupljanja, odlaganja mulja, njegovih analiza itd.

No, poručeno je kako bi i državne agencije djelovati da bi se ispitalo ugrožavali se zdravlje ljudi u Mostaru i okoloci.

Podsjećamo, članovi mreže nevladinih organizacija u Mostaru iznijeli su u javnost informacije da se u analizama mulja iz mostarskih kolektora nalaze opasne, kancerogene tvari. Potvrdio je to i Zavod za agropedologiju, koji pak nema certifikat da utvrdi je li u mulju i piralen.

No, ako je suditi po nalazima, izvjesno je da jeste.
Obzirom da PCB-eva (poliklorirani bifenili) i ostalih spojeva ima znatno iznad granične vrijednosti, indicije su to da postoji prisustvo i piralena, rečeno je iz Federalnog zavoda za agropedologiju.

JP Vodovod i Grad, u nepotpisanom priopćenju, opovrgnuli su sve navode rekavši kako je riječ o plaćenom napadu.

bljesak.info

Glas naroda

U Mostaru je tolika muljaža da to ne može ni sv.Ante rješit kamoli ovi Lažovi i podmitljivci!

Tužiteljstvo kreće s istragom mostarske muljaže
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari