Novčane i zatvorske kazne za neodgovorno paljenje vatre

ljubuski.info

S obzirom da je ispred nas vremensko razdoblje s visokim temperaturama, a obavljaju se radovi na čišćenju poljoprivrednih i drugih površina kao i razni radovi na otvorenim i zatvorenim prostorima, ovim putem upozoravamo građane kako je zabranjeno bilo kakvo paljenje vatre u blizini šumskih površina ili površina pod usjevima, stambenih naselja, vodova dalekovoda i slično.

Također, apeliramo na građane da tijekom radova na poljoprivrednim i drugim površinama, otpad saniraju na način da ne dovode u opasnost ljude i imovinu, te u tom cilju izbjegavaju i onečišćenje zraka i okoliša.

U slučaju nekontroliranog širenja vatre potrebno je odmah o tome obavijestiti vatrogasce na broj 123, Operativni centar civilne zaštite na broj 121 ili policiju na broj 122.

Ako uslijed spaljivanja nastane požar koji bi imao kao posljedicu veću materijalnu štetu ili opasnost za ljudske živote, u skladu s Kaznenim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine (!"Službene novine Federacije Bosne i Hercegovine", broj: 36/03, 37/03, 21/04, 69/04, 18/05, 42/10, 42/11, 59/14, 76/14 i 46/16) predviđene su kazne u vidu novčane ili zatvorske kazne.

Molimo sve građane da se pridržavaju navednih odredbi, navodi se u priopćenju Službe za civilnu-protupožarnu zaštitu Grada Ljubuški.

Glas naroda

Novčane i zatvorske kazne za neodgovorno uništavanje prometnica!!! JP Parkovi na prvom mjestu

A gdje su kazne za kradezeovce koji su zapalili plantažu jabuku gaj duhansku itd.

Ima li kazni za HDZ zekane sto nas sve ovo vrjeme pljackaju fuj jadovi

Novčane i zatvorske kazne za neodgovorno paljenje vatre
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari