Održano predavanje za mlade

Jučer je u Zavičajnom domu na Hardomilju održano predavanje za mlade Hardomiljčane koje su održali asistent na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru Nikola Papac i prošlogodišnji mladomisnik fra Mate Logara iz samostana na Humcu.

Pedesetak studenata i učenika završnih razreda na početku je u ime organizatora HKUD „Sveti Stipan“ Hardomilje nadahnutim govorom pozdravio prof. Mate Grbavac, ravnatelj ljubuške Gimnazije.

Nakon njega svoje izlaganje naslovljeno „Izazovi obrazovanja u suvremenom društvu – odluka o studiranju“ imao je Nikola Papac koji je mladima govorio o velikoj ulozi koju imaju znanje stečeno obrazovanjem, posebno informatička pismenost i znanje stranih jezika u modernom inovacijski orijentiranom društvu. Maturantima pred kojima je sad izbor fakulteta, govorio je o ispravnim načinima donošenja odluke o izboru studija.

Na Nikolino predavanje nastavio se fra Mate govoreći i o drugoj strani današnjeg društva. Tempo i način današnjeg života tako je pun informacija, da je praktično nemoguće kvalitetno obraditi sve što čujemo i vidimo. Jer što vrijedi čovjeku da poput Fausta sve dobije, a sebe izgubi? Što vrijedi čovjeku da zadobije cijeli svijet i sve informacije, ako sebe izgubi, zaključio je fra Mate.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari