Poljoprivrednici prijete prosvjedima ako ne dobiju poticaje

ljubuski.info

Udruga poljoprivrednika FBiH je pozvala Vladu FBiH i resorno ministarstvo da do 10. lipnja isplate poticaje za treći kvartal 2018. godine i da pristupe realizaciji poticaja za četvrti kvartal 2018. i prvi kvartal 2019. ili će, kako ističu, u suprotnom organizirati prosvjede u Sarajevu.

Predsjednik Udruge Nedžad Bićo rekao je da je na današnjem sastanku poljoprivrednika u Vogošći dogovoreno da se nastavi s organizacijom prosvjeda, te, ako dođe do njih, da budu održani ispred sjedišta Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i Vlade FBiH.
Ako poticaji koje tražimo budu uplaćeni do 10. lipnja, mi ćemo otkazati prosvjede, naveo je Bićo.

Dodao je da bi na prosvjede, ukoliko budu organizirani, mogao doći značajan broj poljoprivrednika iz većine županija u Federaciji.

Vlada Federacije BiH je, na sjednici u Sarajevu, usvojila dva programa utroška s kriterijima raspodjele sredstava utvrđenih Proračunom FBiH za 2019. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva.

Prvim je planirano izdvajanje 68.700.000 KM na ime poticaja poljoprivredi i ruralnom razvoju, a drugim 2.500.000 KM kao poticaj veterinarstvu.

Korisnici prvog programa su klijenti upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava.

Glas naroda

šta više prijetite, vi prijetite svake godine od rata i tonete sve dublje , svaki put prijetite pa se vaši hrabri vođe pobune dogovore sa vladom i sebi nešto usićare a vi ostanete nigdje , nemojte više prijetiti nego poduzmite nešto i riješite prvo u svojim redovima smradove hrabre inače vas za koju godinu neće biti

Ja ga neću sadit ako mi neda poticaj

Ima li lažnih pečata da štebiljamo,,,,,,

Poljoprivrednici prijete prosvjedima ako ne dobiju poticaje
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari