Je li kriminal u MUP-u zaslužio raspravu županijske Skupštine?

ljubuski.info

Skupština Zapadnohercegovačke županije ove srijede je zasjedala u Širokom Brijegu, a kao najzanimljiviji dio ove sjednice izdvojili smo raspravu ministra unutarnjih poslova Zdravka Borasa i zastupnika dr. Zvonka Jurišića (HSP) o stanju sigurnosti u policiji, odnosno aktualnim temama u ovoj oblasti a među kojima prednjači odluka Komesara policije o ukidanju činova pojedinim načelnicima policijskih uprava i krim službi.

U zadnje vrijeme kroz razne medije imamo napise o nezakonitom radu u našem MUP-u, pa bi možda čak bilo dobro na ovu temu napraviti posebnu sjednicu. Udarna tema su sva ta ‘činovanja’ u MUP-u, jer postoji i tužba na određena imenovanja iz 2017. godine o promicanju određenih osoba u više činove, a po sudskoj presudi je utvrđeno da je netko lažirao potpis umrle osobe. Unutarnja kontrola nije poduzela potrebne aktivnosti što je svakako za suspenziju, odnosno kazneno gonjenje. Ako se sve to događa u MUP-u s načelnicima policijskih uprava i krim službi bez sumnje zaslužuje i skupštinsku raspravu, kazao je u svom izlaganju zastupnik Jurišić.

On je naveo kako je činjenica da je u zadnjih 15 dana komesar ukinuo činove načelnicima slijedom čega je očito kako nešto ne štima, pa ga je kao zastupnika zanimalo što je po tom pitanju poduzelo nadležno ministarstvo?
Nisam dobro razumio pitanje! Neka nam se pitanje precizira i odgovorit ćemo i pismeno i usmeno. Imamo Upravu policije u sklopu koje djeluju četiri općinske, odnosno gradske uprave, a koliko znam Tužiteljstvo je na vrijeme upoznato s tim slučajem i nemamo razloga ništa kriti. Što se pak tiče stanja sigurnosti ovo nije narušilo nikakvu sigurnost i svakako pred zakonom svi trebamo biti jednaki, kazao je u svom odgovoru ministar Zdravko Boras.

Dr. Zvonku Jurišića je u nastavku spomenute rasprave zanimalo je li u Ministarstvu pokrenuta ikakva procedura kojom bi krivotvoritelji snosili posljedice, a što je odgovorio ministar Boras možete vidjeti u video prilogu.

dnevno.ba

Glas naroda

Boras je beba u odnosu na toga kriminalca Jurisica pravi andeo .

Anđeo sa sto afera

Ispada Boras poštenjačina ukida nezakonite činove

Kako nije,javio se je za zeninu firmu Platnaru,valjda bi joj trebala penzija

Što omladina ode u inozemstvo

zato što može slobodno ići i ništa je ne može spriječit EU građani prije 5 godina to nije bilo moguće, nije da branim ove ovi ne valjaju već je to tako, pa kad je to bilo bolje vamo nego u njemačkoj nije nikad niti će

O kliminalu se raspravlja u sudnici

Jurišiću popravljaj zube i nemoj brabčit,dok si bio u vladi i pitao se smanjio si prava policiji,plaće umanjene oprema nikakva i sad kad je aktuelni ministar začešlja mup oprema,vozila i plaće bolje a mogu biti još bolje ti nešto glumiš s pitanjima. Šta je vaša vlada uradila pozitivno u svom mandatu nego sjedi tu primaj 2500 km i što manje se javljaj,ti si zlo jedno

Smeta ti Jurisic i istina,sigurno si uhljeb ali zadnje klase.Jurisic jedina oporba.

Svaka čast gosp.Jurišiću,iako nisam njegov pristalica,ispada da je jedina opozicija u skupštini.Gle čuda nema Žarkića da kaže koju,u općinskom vijeću u Ljubuškom nije silazio sa govornice.Tak ti je kad uđeš u vlast i izgubiš obraz moj Žarkiću.Učite od Jurišića koji se ne plaši ministra pitat.

Ako si mislija da je Zarkic čovik onda si ti buda.letina na kvadrat.

istina je da je jurišić hopovčina teška

Zato su ga i tužili i procesuirali ovi tvoji dobrotani,aj ne prdi.

Sigurnost građana može biti ugrožena kad usporedimo trenutnu plaću policajca u Sarajevu i u našoj županiji, a pogotovo kad usporedimo iste plate iz vremena od 1997 do 2002 godine....
Sindikat MUPa na ove okolnosti šuti, dali uopće rade za svoje članove ili su postali produžena ruka politike koja omalovažava djelatnike policije, prosvjete i td?
Gospodo, ako vas se tako uopće može nazvati, radite na vraćanju sjaja!

Od svagog češljanja policije Boras je imao tal, a koliko su on, Milan Galić, Madunović, Miroslav Galić začešljali policiju najbolje govore broje afere u MUP-u. Pa kad su spremni krivotvorit potpis pokojnika, šta se tu ima dalje pričati

sve ovo oko nelegalnog činovanja je u nadležnosti komesara. Mislim da je 2015 komesar bio Madunović, ali evo Milan je podmetnuo leđa za njega. Kolegijalno od Milana

Odmah po tvome pravopisu i načinu izražavanja se vidi da si hadezekan i to niže klase, a vjerovatno i suučesnik u kriminalnim radnjama onoga koga braniš i to je tvoj domet.

kaže [ * neprimjereno * ] da je fantom
on je u biti 150 kila gudale

utvrđeno je da je Jozo Marić krivotvorio potpis, samo niko ne postupa

Sindikat MUP-a je posebna priča.Sama činjenica da je na čelu Sindikata policajac protiv koga se vodi sudski postupak jer je uzimao novac ljudima preko prekršajnih naloga sve govori.Eto zašto šuti Sindikat MUP-a.Šuti jer je na njegovom čelu čovjek koji je izabran prevarom, odnosno dogovorom, a za uzvrat Sindikat mora šutjeti.

Slika govori tisucu rjeci Ministar pravi KRIMOS HDZ zlocinacka organizacija

Markota je sad najbolji ministrov frend, a i Gela napredova u službi

Optuženi policajac kojem traje sudski postupak nebi trebao raditi, nego biti na suspenziji do okončanja postupka.
Očito, politika jednom optuženom policajcu dopušta da radi pa čak i pomogne biti predsjednik sindikata, a drugog policajcu kojem nije ni podignuta optužnica šalje na suspenziju!
Dakle, diskriminacija na djelu, ovisno dali interesna skupina ima koristi od osobe do osobe....

To je slučajno??

Gdje je Jurišićev šef Lijan za kog je jurišić radio zajedno s devedesetkom gdje je nekoliko desetina miliona eura iz tog perioda i kupovina opreme koja se ne može koristiti to je tema za županijsku skupštinu

Svi ovi sta sjede doli na ovoj sijednici su [ * neprimjereno * ] gori od ovoga borasa pocev od predsednika vlade pa ministra branitelja pa jurisica budite sigurni dase oni nebore bez razloga za fotelj

Jurišić je zlo hrvatskog naroda za čijeg je mandata županija uništena da se nikad neće oporaviti a zapošljavanj iz tog perioda su najteži uteg jer su tada dovedeni propali poduzetnici da unište sve što još funkcionira

Jurisic dava sakom i kapom nikad sladji para ko od. Zvonke pravije dobar covik hvala

Svaka čast gospodinu Jurišiću kada je imao hrabrosti dirnuti u osinje gnijezdo MUP-a. Sramota ostalih koji sjede i nijemo gledaju, šute , da ništa ne poduzimaju.

Sklonite ovoga čovjeka iz javnog života jer on ne samo što sramoti nego i žalosti cijelu Županiju.
Prije svega je elementarno nepismen pa kaže:"ponudio niz netočnih konzultacija".Trebao je valjda reći "niz netočnih konstatacija" što jedino ima smisla.Onda kaže:"Zakon o Ministarstvu unutarnjih poslova", što ne postoji na planetu zemlji.Ali nikad ne reci nikad, možda je MUP ŽZH napravio i taj zakon, prvi u povijesti svijeta.
Pa kaže ministar da se ne mogu voditi stegovni postupci protiv članova povjerenstva jer su svi u mirovini što samo po sebi i stoji, ali se protiv tih istih članova mogu voditi kazneni postupci ali ih nitko ne vodi i to je tužna istina.Sve u svemu nastup na razini njegovog stvarnog zanimanja, bez uvrede za tokare.

Dobro je to kako krava zna ubost...

Najbolja plaća u policiji je bila za vrime Jurišića vlade, možda zato što su tada sindikatu MUP-a pomagale poštenjačine iz HDZ jer nisu bili na vlasti, stalno se tvrdi da je Jurišić uništio ovu Županiju za 4 godine vladavine, a šta je sa ostalim godinama tame i mraka. Di je nestao narod zadnjih 5 godina?

Citam ovo i vidim da ste bas po balkanski zatucani , kriminalac i jedan i drugi to je dokazano , ali vase glave su prazne , jer nikako svatit da postena covika nema u politici .

kad poslušam video vidim kakve je razine obrazovanje u kradeze
imam pitanje za kradeze:

imate li vi ikog pismenog u stranci osim buce i borasa?
molim odgovor u najbrže roku

U Mostaru nema komesara nema činova, u nas ima komesara al se skidaju činovi. Komesaru bi trebalo uručit neku plaketu što je prvi oduzeo činove policajcima

Lažno je svjedočio na sudu Rajko Musa, to znaju svi koji su bili nazočni prilikom davanja iskaza na sudu, a potpis je krivotvorio Rajko ili Madun.

Nisi rekao. Kako si s Mup_a pokrao. Fasadu. I otvore. I odnio kući. I ukinio prava Obitelji pok Branitelja i koje kakve smicalice radiš ljudima. Brzo ćeš se naći na Sudu. to ti ja obećajem pozdrav. Mene nemoš uplašiti već je Dragan metkić upoznat s slučajem i Američka Ambasada nemoj se uzdati u Hdz neće ti nitko pomoći. to ti ja obećavam samo ti pričaj priče. dosta te je Više a što se tiče te unutarnje kontrole. tamo ne treba ići samo usmeno ili pismeno Žurnal tv ili ministar sigurnosti ili Američka Ambasada.

Alo [ * neprimjereno * ]u zar se more bez škole bit ministar,znači em si neškolovan em lažeš ti si primjer mladima zašto trebaju napustit svoje ognjište .....

Bizi sramoto jedna. Svake si boje ovaj put ste izgubili obraz zauvijek kod narodna zadnja vam je to vama i citavu HDZ_u e dosta vas je Više.

Kako [ * neprimjereno * ] more biti ministar jedva za TOKARA zavrsio kra GROZDE RIBU u Grabovu Vrilu Prostitutke Boze sacuvaj pozdrav iz Njemacke

HDZ ovakve treba

SIPA treba uhititi debelog Borasa i osobu u pravosuđu koja štiti ovaj kriminal.

[ * neprimjereno * ] kriminalci lazni branitelji pobigli 90 tih u njemacku a sad veliki hrvati Mrs gnjide jedne

Di je pošuški pravnik Željko Jukć stara olinjala varalica?

Ministar prebacuje na komesara, istina je da u toj zgradi se nista ali bas nista be radi vez znanja ministra. Ova priča sa tuziteljstvom i upravom policije je floskula. Ministar je za sve znao. Komesar je fikus.

Žalosno je za što smo se borili i tko nam vodi policiju, pozivam ministra da pokaže svoj ratni put, operacije u kojima je sudjelovao, a čelnika udruge specijalne policije Majora da to potvrdi ili demantira.. Zar niko ne smije dignuti glavu napaćena Hercegovino....

Boras je bio u Vukovaru a vi

Odakle ti to dije bio? Hehe je lažira ratni put.

Prima li invalidsku mirovinu u Hrvatskoj prima da nije ranjen ne bi je prima

a zašto mu sude kad je bio , ne laži više , nek izađe i kaže s kim je bio u vukovaru imena i prezimena , ili je zaboravio s kim je bio, u laži su kratke noge , on samo zna reći bio sam u tigrovima , a ne zna ko je bio na bunkeru s njim godinama , ne zna ni jedno ime da ga taj potvrdi , najbolje mu se vratiti u vinograd tamo je najuspješniji bio

Je li kriminal u MUP-u zaslužio raspravu županijske Skupštine?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari