Brkić: HDZ se mora vratiti svome narodu

ljubuski.info

Prvi put otkad je preuzeo HDZ, Andrej Plenković doživio je prvi loš izborni rezultat. Plenkovićeve loše izborne karte s europskih izbora iskoristio je njegov stranački zamjenik, pasivizirani Milijan Brkić s kojim bi se Plenković, da je HDZ trijumfirao na izborima, vrlo vjerojatno konačno obračunao zbog Afere SMS.

Ovako je Brkić jučer na Predsjedništvu Plenkoviću i njegovoj ekipi praktički očitao lekciju.
Krivce ne treba tražiti u crnim labudovima niti kriviti ljude na terenu, narod nije glup. Ne podcjenjujmo svoj narod, ne budimo bahati i oholi, budimo skromni i ponizni i vratimo se svome narodu - u tom je tonu, prema procjenama naših sugovornika, Brkić govorio punih pet do sedam minuta, dan nakon što je HDZ osvojio tek četiri mandata i samo 22,72 posto glasova spram 41,42 posto prije pet godina kada je HDZ na izbore izišao u širokoj koaliciji.

Brkić je nakon svog monologa, u kojem je apelirao da se shvate poruke birača, napustio sjednicu Predsjedništvo, a Plenković je, prepričavaju nam izvori, tada za rezultat HDZ-a optužio HDZ-ovce na terenu koji nisu dovoljno mobilizirali birače, sindikate, medije koji sve izokreću…

U skupini koja je kao i Brkić zagovarala samokritiku vodstva stranke i potrebu da HDZ izvuče pouke iz rezultata euroizbora bili su i potpredsjednici stranke; Oleg Butković, Ivana Maletić, Tomislav Čuljak, ali i predsjednik Kluba HDZ-a Branko Bačić, inače blizak Plenkovićev suradnik.

Butković je zagovarao sastanak užeg Predsjedništva kako bi se moglo otvorenije razgovarati jer Plenković uvijek saziva Predsjedništvo zajedno s Nacionalnim vijećem, pa je teško ući u detaljniju raspravu. Apelirao je kako treba prihvatiti poruke birača i iz njih izvući pouke, a ne odgovornost prebacivati na ljude na terenu.

I dok dio sugovornika smatra kako je Plenković pretjerao u prebacivanju krivice na sve osim sebe, dio sugovornika smatra kako je on u svojoj analizi propusta stranke bio realan i da bez njega kao predsjednika HDZ-a za tu stranku nema alternative.
Plenković je na kraju sjednice potpuno izgubio kompas, čak nas je optužio da ga ne branimo dovoljno kada ga napadaju politički suparnici i mediji! Tumačio je kako HDZ-ovi dužnosnici nisu uspjeli razbiti stereotipe prema kojima su u HDZ-u za krajnju desnicu udbaši, a za krajnju ljevicu fašisti i ustaše - tvrde izvori iz Predsjedništva.

Plenković ni u jednom trenutku, doznajemo, nije priznao ili prihvatio i svoju odgovornost. Ustrajao je da je lista bila odlična, ali da je HDZ bio suočen s napadima medija, sindikata, političkih suparnika, ali i s nedovoljnom mobilizacijom i aktivnošću na terenu.

Sjednica Predsjedništva pretvorila se i u svojevrsni igrokaz. Prvi je govorio Vladimir Šeks koji je, tvrde izvori, za rezultat HDZ-a optužio sindikate, ali i Katoličku crkvu te biskupe koji su se udaljili od HDZ-a. Nediljko Dujić i Božidar Kalmeta, šefovi dalmatinskih županijskih organizacija, bili su navodno zaduženi za relativizaciju HDZ-ova lošeg rezultata, pa su tumačili kako je do petog mandata HDZ-u nedostajalo tek tisuću glasova…

Mediji su kontinuirano pisali da je HDZ-ovu listu sastavio jedan čovjek iz prsta, što je jedna u nizu laži koje su se pojavile u kampanji. Organizacije su dobile zadatak da vide zašto smo ovaj put dobili samo 240.000 glasova. HDZ i državu vodim u ispravnom smjeru, suočavamo se s brojnim nataloženim problemima hrvatske tranzicije - kazao je Plenković nakon Predsjedništva. Dodao je da se u eter bacao niz laži, da je lista HDZ-a bila dobra i da na ostavku ne pomišlja.

U HDZ-u je prije Predsjedništva vladala konsternacija, jutro poslije analizirale su se Plenkovićeve pogreške, njegova lista podobnih i neprepoznatljivih kandidata…

Stierovo buđenje

Dok se čeka Stierova moguća aktivacija, važno je napomenuti kako je Plenkovićeva oporba u HDZ-u prilično razjedinjena. I izvori bliski Plenkoviću priznaju loš rezultat, ali napominju da i ne mora sve biti tako loše ako Plenković izvuče pouke.
Plenković hitno mora rasformirati stranačku infrastrukturu koja ne radi, a tu mislim na Zagreb u kojem smo osvojili samo 13 posto glasova. Drugo, Plenković se mora riješiti ministara aferaša, a ne ih braniti kao da su zadnji na svijetu, te ojačati komunikaciju prema desnijem političkom tijelu koje mi možemo vratiti - smatra sugovornik iz kruga bliskog Andreju Plenkoviću.

Rezultati HDZ-a vrlo su zabrinjavajući, Hrvatska nije ono što Plenković zamišlja. On je dio projekta Angele Merkel koji je propao - analizirao je pak jedan član Predsjedništva HDZ-a. Istaknuo je kako je sve nizbrdo krenulo još s Istanbulskom konvencijom kada je 16 zastupnika HDZ-a bilo protiv te konvencije koju je Plenković forsirao, a Crkva se jasno odredila protiv nje.

Dva su osnovna zaključka; HDZ ne može bez desnih birača koji na Plenkovićevoj listi nisu imali nijednog kandidata s kojim bi se mogli identificirati, drugo; Plenković se poskliznuo na obrani svojih ministara "umočenih" u afere, što je kod birača bio signal da obračun s klijentelizmom, korupcijom i aferama nije u fokusu vodstva HDZ-a.

Plenkovićevo posrnuće na euroizborima dalo je vjetar u leđa njegovoj stranačkoj opoziciji koja je dosad bila pasivna. U oporbenom krugu bliskom Davoru Ivi Stieru, HDZ-ovu konzervativcu i demokršćaninu koji je bio najavio protukandidaturu Plenkoviću i potom se pritajio, navještaju svojevrsno Stierovo buđenje, pa u idućim danima i konkretne poruke.

Zasad u krugu bliskom Stieru neslužbeno poručuju kako je HDZ na izborima doživio potop, a da su birači i pristalice HDZ-a poslali dvije jasne poruke. Prva je ona o političkom identitetu HDZ-a i desnim biračima bez kojih nema pobjede te stranke.
Tu su poruku HDZ-ovi birači kanalizirali tako što su svoje glasove dali Ruži Tomašić - rekao je izvor blizak Davoru Ivi Stieru.

Druga poruka odnosi se na borbu protiv korupcije i klijentelizma koja, smatraju ti izvori, mora biti u središtu HDZ-ova djelovanja, a ona je poslana kroz glasove dane Mislavu Kolakušiću.
Plenkovićeva lista za europske izbore bila je bezlična s kandidatima koji nemaju veze s članovima HDZ-a. Na listi su trebali biti Davor Ivo Stier i Miro Kovač, onda bi to bilo nešto drugo - dodao je taj izvor.

Desne opcije uspjele su HDZ-u uzeti toliko glasova da je SDP čak i u gradovima gdje HDZ vlada, poput Splita, Velike Gorice i sl., odnio pobjedu. U Ličko-senjskoj županiji, nakon što je Plenković iz HDZ-a izbacio Darka Milinovića, HDZ je osvojio 40 posto glasova, a s Milinovićem prije pet godina čak 58 posto. Zanimljivo je da su desne liste odnijele čak 17,2 posto glasova, dok su lijeve opcije SDP-u odnijele tek osam posto glasova.

Iva Puljić-Šego | Večernji List

Glas naroda

Kradezeovci su obični pljačkaši svog naroda, gangsteri. Kad gube oni bi se kao skrušili ali ne istinito nego prividno, sve u cilju opstanka. Kao da su oni jedini od Boga dani da vladaju. Ovog puta narod je jasno dao poruku da ima alternative. Na primjer Kolakušić.

Brkiću zašto to ne kažeš svom prijatelju Barbariću,a ne dođeš pred izbore i smišljate kako pokrasti glasove,jer jedino to još i možete uzeti od naroda.

HDZ je ko rasušeno bure puno starih udbaša i njihovih pohlepnih sinova koji se ponašaju ko piani miloarderi i počiva na
lažnim braniteljim
uhljebim
povlaštenim mirovinam-citat iz jednog portala slobodnog naravno

naroda vam je sve više u inozemstvu, pa niste uspjeli ni vlastite stranačke poslušnike uvjeriti da glasaju jer imate samo u Hrvatskoj 220 000 članova pa samo da su oni sa svojim obiteljima glasali ( 220000 članova plus sam jedan još iz obitelji člana ) dobili bi minimalno 440 tisuća glasova , ali izgleda da ni vaši više ne vjeruju u vaše laži , bit će nam svima bolje kad vaša hobotnica uhljeba i poslušnika kojima je jedino važno osobno bogaćenje a ne napredak ode u zaborav

poćeo rat na sjeveru kosova-indeks portal

kako bi HDZ proša da su vani glasali onih 600 000 protjeranih ustvari zapošljenih u njemačku
no oni će se na prvim izborin odužit HDZ i glasat za HDZ kao nova dijaspora
ima da rasture HDZ glasujuć protiv

2oo iljada uhljeba HDZ protralo 600 iljda obrazovanih u njemačku to je HDZ demokracija i to je ostatak naroda nagradio porazom na izborim to jest nogon u [ * neprimjereno * ]o

dobro je bruna rekla plenkiju ima da me ssanjaš mene i opuhani narod ovo je sad bila proba a sledeći put idemo svi na jedno zlo do pobjede

Samo je jedna istina kada je u pitanju HDZ a ona glasi da HDZ i ovo glasova što je dobijo nije dobijo kao stranka nego sve na račun 3 Čovjeka koji su u stranci a to su Krstičević Ministar Odbrane Tomo Medved Ministar Branitelja i Mirko Šundov zapovjednik Stožera to je istina jedini koji još uvjek imadu povjerenje Hrvatskog Naroda ali ni oni neće moć u bliskoj budućnosti više da spase Plenkovića oni su do sada HDZu bili kao Smokvin list sa kojim je vješto pokrivao svoj patrijotizam i Domoljublje ali i tome će doći kraj jer stvari isplivavaju na površinu onakve kakve jesu.

Vratiti se narodu kao da je nekad bio uz narod? Pobili,protjerali,popljačkali za deset godina više nego komunisti od 1945 do 1991

Milijan Brkic je ljudina prava covik je pomoga svakome ko mu je se obratijo bez obzira priko koga Milijane svaka ti cast

Milijane KRALJU Grljevici su is tebe nedaj se bagri

Jake mu podrške..

Sama izreka političara odradili izbore sve govori mirni iduće četiri godine.Dobij glas pošteno bez prisile, nametanja a kad smo čuli zadnji put rič poniznost u politici .Svi tamo iđu iz osobnog interesa triba ukinuti naknade i plate u vijećima i skupštinama županija pa bi vidili ko ni tamo sidija.Vratite se prvo Bogu pa će te i narodu.

Borba za keš ko ce više ukras

pošteni hrvati mogu sidit u općinan i saboru gratis o svojoj hrani-uz plaću koja je statistički prosjek države statistički a ne artimetički

Neka se Brkic vrati svom narodu bit ce nam bolje u Hrvatskoj

brkić i bandić i neki popovi pomažu svoju rodbinu no ne novcem svojim i ćaćevinom nego DRŽAVNIM novcem
brkić nije ima magareta prije HDZa a ja ga volim i dobar je bio je branitelj no moramo govorit ISTINU i samo ISTINU

HDZ nema više podršku naroda on SJEDI na 200 000 uhljeba-poslušnika i to lošeg obrazovanja a dugih prstića ko ginekolozi

HDZ je dobio 250 000 tisuća i oće da upravlja sa 3.5 miliona ljudi koliko je glasača to je diktatura i PIROVA POBJEDA jer treba dobit dvi trećine plus jedan glas od 3.5 miliona da je demokracija-
250 000.tisuća je 7% posto od 3,5 miliona
to je katastrofa i tako se donose odluke i izbjegava REFERENDUM koji je direktna DEMOKRACIJA kojeg švicarska koristi stalno i nije joj skup
nijeskup referendum nego političari diktature!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ovoga puta ni supruge HDZkana nisu glasale za svoje muževa da idu u brisel više ih vole vidit kod kuće jer BRISEL kvari ljude!

E moj Vasilije fokle mislite da ce vam hrvati prastati: istambul konvenc,marakes,kradja referenduma,koalicija sa kriptojugo hns i cetnicim,Udbas Bozinovic smjenijo Kajkica, Pupovcu titrate jajca, ne trazite odstetu od smrdije.Nikad vise vaso,!Samo Bruna NH R

Uzalud se trudis Vaso,zabijasi Karamarku noz u ladja,i da Stiera dovedes na celo stranke kojega cjenim,nikad vise ,vele ste zla napravili vasaga.Samo NHR i Brunaaaa

Bravo Milijane pokaži Plenkoviću da ga je kaznio Hrvatski narod a ne crni labud.

Plenkoviću je kriva Torcida oni su bacali u nedjelju bengalke i bijeli labudovi su pocrnili od dima.

Kad će Hercegovina kazniti bahatost Dragana Čovića

Vasilije dobri i posteni Vrati svom NARODU poslovne prostore od Dubrovnika do Zagreba

odnese đava i partiju HDZ uhljeba-hvala ti bože da se odahne od drpića dragoljuba
dragan čović će past u sledećem stoljeću hercegovina malo kasni za gradovim hrvacke?????????

U Imotskom nije bilo crnih labudova tamo je bio narod Imotske krajine na izborima. Plenkoviću dosta je bilo tvojih gluposti pustio si kriminalca Todorića da pobigne iz zemlje.

što ti fale tri godine u biografiji kad svi znaju da si iša za titinog milicajca. karamarko će ti vratiti milo za drago.

To vrijedi i za Dragana Covica ko ne stoji iza naroda i branitelja domoljuba nemoze dugo.

Dobit će nogicu Nevenko Barbarić i Toni Kraljević za kriminal u Ljubuškom. Približavaju se izbori.

Živim za taj dan kada će Nevenko izgubit izbore cijeli kriminal će isplivat na površinu.

Biće i to ubrzo

šeks će HDZ
locirat
transferirat
identificirat
sad kad je rodbinu uhljebio u briselu'!

i bandića je rodica kojoj je posa štelija skupo došla-preskupo

kad HDZ igubi u ljubuškom izvruću se na leđa ko kornjača i slavit sedam dana makar posle opet iša u njemačku!!!

Karamarku je zabio nož u leđa i što je sada očekivao od Plenkovića koji je struja Sanader/Kosor/Šeks u Hdz-eu da će njega slušati što će i kako će raditi unutar stranke.Plenković kada je došao kao predsjednik Hdz-a odmah je izbacio Most,Hasanbegovića,Milinovića,ekipu u ime obitelji tj.Zekanovića i sada mu je na meti Brkić ali kao što je Aralica napisao ovaj mu se obračun s desnivom lako može obiti o glavu..

mostovce je davno prodao grmoja čija je baba iz ljubuškog. kad je taj grmoja prozva vasu, nikad. a žena mu ispija kave sa najpoznatijom ljubuškon nevistom iz posušja sa čoviceva portala. petrov, bulj, i ostala ekipa su super ali taj grmoja je troličnjak.

grmonju van bacit a most je šeta sa svakim u koaliciju ko vegeta pa ga narod kaznija
da ne šetaju i da se ne prodaju u briselu-nije lud narod

Plenkoviću i Jandrokoviću na parlamentarnim izborima sljedeće godine bit ćete potučeni do noga kao što smo tukli četnike.

biće sledeći izbori plebiscit protiv adeza -više od 85% upisanih glasača

Kako radis tako ti se vrati...pola my ministara korumpirano a on ih izreda brani...i sad nek razmisli malo...nisu oni bogom dati..

hrvacka je čudo od države školovane ISELJAVA a nepismeni vladaju-komentar tiska ovde u njemačkoj-pozdrav labudovim crnim

A nepismeni su iz Hercegovine? Oni vladaju HR

kad HDZ izgube izbore treba im zabranit više da budu birani u bilo kakovu vlast i LUSTRACIJA je gotova u jednom potezu a privatnim diploman zabranit rad u državnim i javnim firman-nek rade kod privatnika i u svom opg-u- i problem rešen u jednom potezu
uz naravno provjeru lažnik diploma za to OPROSTA nema????

ali ni jednog ne osudiše samo sanadera malo gonjaju vjerovatno nije djelio sa ortacim u normalnim državama dobiješ bocu vina i moraš dati ostavku u nas uništiš državu i ništa

kad osude sanadera on će otkucat druge ko i onaj što je otkuca sanadera što je nosa torbe para sa carine sanaderu!

Brkić: HDZ se mora vratiti svome narodu
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari