Održan četvrti Susret žena - braniteljica Domovinskog rata RH

ljubuski.info

Na četvrtom Susretu žena - braniteljica Domovinskog rata s braniteljicama Hrvatske vojske iz cijele Hrvatske sudjelovale su i braniteljice Hrvatskog vijeća obrane, a one su sa ponosom predstavljale i sve ostale braniteljice, koje su u najtežim ratnim uvjetima bile ne samo hrabre, nego su i dale nemjerljivi doprinos u sanitetskim, administrativnim i logističkim poslovima, na prvim crtama bojišnice, rame uz rame s braniteljima.

Vrlo često čineći podvige za koje nekad nisu bili spremni i njihove kolege neumorno su radile u najtežim uvjetima, bez radnog vremena i vrlo često bez smjene na terenu, piše u priopćenju sa ćetvrtog skupa.

Malo žensko stopalo nerijetko je izvlačilo ranjenike s miniranih područja, spašavale su živote kako vojnika tako i civila, a bile su kao brižne sestre i majke kada bi umor i strah savladao njihove suborce.

Program proslave započeo je okupljanjem sudionica u Solinu s južne strane Svetišta Gospe od Otoka, a nakon toga upriličeno je polaganje vijenaca i paljenje svijeća na spomen obilježju u Solinu i na spomen križu na splitskom groblju Lovrinac. Za sve poginule, nestale i umrle branitelje i braniteljice služena je sveta misa u crkvi Gospe od Otoka u Solinu.

Nakon Solina, svečani program održan je u Splitu. U Domu Hrvatske vojske ‘General-bojnik Ivo Jelić’ u Lori upriličena je svečana akademija i otvaranje izložbe ratnih fotografija ‘Žena - majka - ratnica’.

U ime predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović skup je pozdravio župan Blaženko Boban, saborski zastupnik Petar Škorić prenio je pozdrave u ime Hrvatskog sabora, u ime Ministarstva obrane RH okupljene braniteljice pozdravio je i zapovjednik Hrvatske ratne mornarice, komodor Ivo Raffanelli, a u ime Grada Splita gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

U ime organizatora okupljenima su se obratili Bruno Vukić, predsjednik UDVDR - ogranak Splitsko-dalmatinske županije i Mirjana Rakijar, predsjednica Kluba žena UDVDR - ogranak Splitsko-dalmatinske županije.

Susret je organiziran pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstva hrvatskih branitelja, Splitsko-dalmatinske županije, te gradova Splita i Solina.

bljesak.info

Glas naroda

jesuli ovo prave braniteljice ili lažne u registru ili su obe varijante skupa
svaka čast pravim braniteljican a lažne treba izdvojit
branitelja je bilo 200 tisuća max a ne 500 tisuća
neki dana je tomo medved regrutira još branitelja -glasača HDZa no uzalud
treba još očistit REGISTAR
sa ovoliko branitelja mogli smo zauzet beograd a ne izgubit VUKOVAR

Eeee koliko su ove dame pušaka očistile i cijevi propuhale.Nisu još za odbaciti dale bi ruke zamuku.

jesuli ove zaradile penziju razvodeć se od branitelja za vrime rata???????????????

Ne vidim nešto pukovnicu kradezeovku jadru kosor koja je osvojila i prisvojila tuđi stan u ratu. Naravno kradeze činovi se djelili kapom i šakom jer to je kostur njihovih glasača i propast Hrvatske države. Dragi Ivo, kud ti tu i ja.
Pravima skidam kapu i klanjam se a lažnima želim pakao deveti krug.

Ovo su prave žene

u hrvackoj branitelji ne mriju neki dan kaže ministar rodilo se 7 iljada novih branitelja-naravno HDZ glasača a u njemačku HDZ zaposlio 600 ooo.mladih školovanih hrvata koji njemačku grade i porez tamo plaćaju
zato HDZ gubi izbore a uskoro će izgubit i SLOBODU

Održan četvrti Susret žena - braniteljica Domovinskog rata RH
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari