Od ukupno 57 parlamentaraca, čak 41 bez ijedne aktivnosti

ljubuski.info

Rukovodstvo Zastupničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u utorak, 28. svibnja će održati sjednicu Zajedničkog kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH. Na početak rada domova PS BiH, koji nije moguć bez uspostave parlamentarnih povjerenstava, čeka 25 prijedloga zakona, 35 međunarodnih sporazuma i više od stotinu drugih različitih akata koje je pripremilo Vijeće ministara BiH. Parlamentarna skupština BiH svakog radnog dana porezne obveznike košta 62.398 KM.

Enormno visoke plaće za nerad

S druge strane, čak 41 državni parlamentarac, od ukupno 57, nije imao nijednu aktivnost u Parlamentarnoj skupštini BiH od dana preuzimanja mandata. U tom razdoblju zastupnici i izaslanici primali su, a i dalje primaju, enormno visoke plaće i naknade iz džepova građana BiH.

Do ovog podatka došao je Damir Arnaut, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. On je precizirao kako od Zastupničkog doma PSBiH traži podatke od dana uspostave, odnosno od 6. prosinca 2018. godine do 6. svibnja 2019. godine, a od Doma naroda PSBiH, također od dana uspostave, odnosno od 20. veljače 2019. godine do 6. svibnja 2019. godine.

Prema informacijama koje je Arnautu dostavila Parlamentarna skupština BiH, samo 14 od 42 zastupnika u Zastupničkom domu PSBiH imalo je neku aktivnost u proteklom razdoblju. Najaktivniji su bili Damir Arnaut, Saša Magazinović i Edita Đapo.

Još gore stanje kada je riječ o aktivnosti parlamentaraca je u Domu naroda PSBiH. Naime, od 15 izalsnika samo Denis Bećirović i Zlatko Miletić imali su po jednu aktivnost.

Na Dnevnom redu Zajedničkog kolegija naći će se informacija Ureda agenta Vijeća ministara BiH pred Europskim sudom za ljudska prava u predmetu "Svetozar Pudarić protiv Bosne i Hercegovine" te razmatranje dopisa šefa Misije OSCE-a u BiH, u vezi s uspostavom Interresorne radne skupine za pripremu prijedloga izmjena i dopuna Izbornog zakona i Zakona o finansiranju političkih stranaka.

Tko će nas predstavljati u PS Vijeću Europe?

Kako je navedeno, bit će govora i o dogovoru o utvrđivanju kriterija za izbor članova zajedničkih komisija oba doma Parlamentarne skupštine BiH i dogovoru o utvrđivanju kriterija za izbor članova stalnih delegacija Parlamentarne skupštine BiH.

Šefovi Parlamentarne skupštine BiH razmatrat će i dopis Ministarstva vanjskih poslova BiH u vezi s imenovanjem parlamentarnog izaslanstva BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe, kao i dopis predsjednika Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo, zbog nefunkcioniranja PS BiH naša zemlja propustila je sve rokove za imenovanje bh. delegacije u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe. Ipak, ostavljena je mogućnost da do dana konstituiranja ovog organa imenuje svoju delegaciju, a što će isključivo ovisti o spremnosti Parlamentarne skupštine BiH da izvrši imenovanje bh. izaslanstva.

Dnevni list

Glas naroda

Kog ce se vraga aktivirati kad im medi ? Toliko bahato zive da nemogu razumjeti obicnog radnika i penzionera ali kako stara poslovica kaze " nicija nije do zore sjala " radujemo se u onaj zadnji sud kad bude svima sudjenje po zaslugama

To još jednom dokazuje da su političari za svoj interes i svoje partije, inače u većini slučajeva kod nas političar = smeće

tako nam je sve,počevši od mjesne zajednice pa do vrha

što bi oni drugo radili da ne političe za što su sposobni što znaju raditi osim da žive od tudje sise i sebi kroje gaće

Od ukupno 57 parlamentaraca, čak 41 bez ijedne aktivnosti
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari