S Hrvatskom potpisan sporazum za ustupanje predmeta ratnih zločina

ljubuski.info

Ministar pravosuđa Bosne i Hercegovine Josip Grubeša i glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH Gordana Tadić u petak su u Zagrebu s kolegama iz Hrvatske usuglasili buduće postupanje u slučajevima ratnih zločina čime su otklonjene dosadašnje zapreke za uzajamno ustupanje takvih slučajeva radi procesuiranja, priopćeno je iz sjedišta tih institucija u Sarajevu.

U službenoj posjeti Zagrebu su se sastali s glavnim državnim tužiteljem Hrvatske Draženom Jelenićem i ministrom pravosuđa Hrvatske Draženom Bošnjakovićem.

Na sastanku su, kako je priopćeno iz Tužiteljstva BiH, razmijenjeni stavovi o bitnim pitanjima u vezi suradnje, posebno o važnom području ustupanja predmeta ratnih zločina, gdje je na snazi mogućnost ustupanja putem međudržavnog sporazuma i tužiteljskog protokola.

U Tužiteljstvu BiH navode kako je potrebno riješiti određena pitanja same procedure, kako bi se omogućilo učinkovito procesuiranje, što je, prema njihovom navodu, danas i riješeno.

Glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH Gordana Tadić je zajedno s kolegama iz Tužiteljstva BiH, osim toga, nazočila na svečanom obilježavanju Dana državnog odvjetništva, koje je upriličeno u prostorima Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu. Delegacija iz BiH stigla je na poziv Dražena Jelenića.
Na svečanosti su sudjelovali brojni tužiteljski, pravosudni i državni službenici iz Hrvatske i drugih zemalja, te je prezentiran rad Državnog odvjetništva u 2018. godini i dodijeljena su priznanja državnoodvjetničkim službenicima za rad u 2018. godini, stoji u priopćenju Tužiteljstva BiH.

Glas naroda

portali pišu da su išli zamjenit mamića za onu bosanku što je bjegunac u dubi kraj makarske krala je židovsku imovinu u sarajevu pa utekla u brela

Mamić je kupijo kod Vučića novo prebivalište samo se Dinamo zamjeni Crvenom Zvezdom ko Ćiro Tudjmana sa pupovcem. Danas je sve transfer a nacija ideologija je samo za one što nevide dalje od nosa danas je sve u parama samo je bit ili ih imaš ili nemaš.

bravo majstore rodila te majka ovo oda ovo je realno stanje sa mamićom -je tako je!

Bogati jel ono ministar boras pokrao s mupa crne otvore pa stavlja na kucu i fasadu sve se radi brzinski jel istina da je peci plin raznio prste kada su pljackali bankomat.

odi vidi šta radi ministar pa nam javi pa niko neće znat-no mora bit točno

Vidi ovi s slike mito I korupcija kako ste prosli u razgovoru s Američkom anbasadom necete vi I Sipa raditi posa im ko hoce. Kako je prosa VSTV. Dana 15 . 5 raditi ćete itekako. Je vetelgija I Šef sipe uzeli mito koliko tisuca kuna?

S Hrvatskom potpisan sporazum za ustupanje predmeta ratnih zločina
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari