Učenici iz Ljubuškog volontirali u Mostaru

ljubuski.info

Više od dvije stotine volonterki i volontera iz 30 osnovnih škola u BiH, među kojima su bili i učenici iz Ljubuškog, posadili su stablo japanske trešnje na Španjolskom trgu u Mostaru koje će budućim generacijama biti simbol tolerancije i uspomena na zajedničko djelovanje volonterskih grupa.

Sadnja stabla dio je akcije "Volonterski susreti" u okviru projekta "Volontiranje je cool!" realiziranog uz podršku UNICEF-a kroz program ”Dijalog za budućnost”.

Djeca iz Ljubuškog, Goražda, Gruda, Ilidže, Ilijaša, Konjica, Mostara, Posušja, Sarajeva, Širokog Brijega, Ljubuški, Trnova FBiH, Čapljine, Travnika, Kiseljaka, Bugojna i Vogošće družila su se u Mostaru uz sadnju stabla, igru i ples, kreativnu radionicu i upoznavanje grada i šetnju do Starog mosta.

Inicijativa je dio projekta Dijalog za budućnost koga sprovode #UNDP, #UNESCO i #UNICEF u saradnji sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine.

OŠ I.B. Mažuranić

Glas naroda

jesu li bila djeca iz HERCEGBOSNE ne kontam ovo???????????????

Dijeco lipo od vas u Mostar se uglavnom iz Ljubuškog išlo u Bolnicu i na Liniju. Opstanak života uvijek bio upitan. Vi niste ni po jednoj osnovi zato uživajte.

A najviše se išlo na Veleza, to zna i ljakse svako...

Ovo je više politički dovode djecu iz bosne u glavni grad hercegovine da sade drvo na ratnoj crti a nema djece iz tzv.dodikova entiteta iz trebinja nevesinja?

šverceri se bratime sa trebinjem itd. ne boj se za zajedništvo

doće i deca iz srpske samo da malo evropa dodiga pospremi u p.m. a ima mjesta i za njih
o kakovoj crti pričaš mi nismo uoće ratovali to su bile dogovorne igrarije-na žalost

odkad je naš vođa draganće spa sa konja na magarca i posta dodigu savjetnik i čistač cipela ponovo imamo suživot u MOSTARU a i u hercegovini-doša narod do pameti hvala bogui alahu!?

države od muke se jedine prave UJEDINJENU EVROPU a budale na balkanu djele male gradove i to po nacionalnoj osnovi-turbo primitivizam afrike a ne samo balkana
politika zavadi pa OPLJAČKAJ KLEROFAŠIZAM

Učenici iz Ljubuškog volontirali u Mostaru
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari