Zakon o braniteljima proslijeđen premijeru i Vladi FBiH

ljubuski.info

Federalno ministarstvo za pitanja branitelja, uz suglasnost radne skupine, proslijedilo je tekst zakona o razvojačenim braniteljima premijeru FBiH Fadilu Novaliću i Vladi FBiH, potvrdio jeresorni ministar Salko Bukvarević.

Kazao je kako je jedan od usvojenih zaključaka bio da se svi oni koji sudjeluju u izradi ovog zakona u daljnjoj proceduri suzdrže od novih amandmana kako bi zakon mogao biti provodiv i usvojen do 1. srpnja ove godine.
Mi smo održali sastanak radne skupine, analizirali sve pristigle primjedbe od županija, a dobili smo mišljenja iz njih četiri, SŽ, TŽ, ZHŽ i PŽ. Ostale županije su poslali mišljenja vlada, odnosno, resornih ministarstava. Sve pristigle primjedbe smo analizirali i radna skupina je prihvatila ono što smatra da se može ugraditi u zakon, a zatim tekst zakona proslijedili premijeru Fadilu Novaliću i Vladi FBiH - kazao je Bukvarević.

Dodaje da su na sastanku donesena i četiri zaključka.
Prvi je da je radna skupina analizirala sve pristigle primjedbe i ugradila ono što je moguće da bi zakon bio realan i provodiv. Drugi je da se zahtijeva od premijera da na prvoj idućoj sjednici Vlade FBiH stavi taj zakon na razmatranje da bi se stigli rokovi. I tražimo da uz ovaj zakon obvezno ide i rebalans proračuna. I jedan od zaključaka je zahtjev predstavnika branitelja, u kome su zatražili da se svi oni koji sudjeluju u izradi zakona u daljnjoj proceduri suzdrže od novih amandmana kako bi zaista zakon mogao biti usvojen i provodiv. Očekujemo od premijera da uz taj zakon ide i rebalans proračuna kojim će se osigurati dodatnih 15 mil. KM kako bi ovaj zakon mogao stupiti na snagu 1. srpnja i kako bi branitelji koji su u stanju potrebe s 57 godina i više mogli početi ostvarivati svoja prava već od srpnja ove godine - kaže Bukvarević.

Glas naroda

Sta je sa registrom i pukovnicima laznim njima se ne dira a mi sto smo bili cekaj da pomremo pa ce oni ko naime dat nesto kad budemo jednom nogom u grobu

ŠTA JE SA UDRUGAMA ZABORAVLJENIH BRANITELJA, TKO JE NJIH UŠUTKAO???

Ni REGISTRA NI REVIZIJE NITI POKRENUTOG I JEDNOG KAZNENOG POSTUPKA PROTIV ONIH KOJI SU IZDAVALI LAŽNE PAPIRE O STRADAVANJU I TO MASNO NAPLAĆIVALI.

VELIKI BROJ LAŽNJAKA, PODRUMAŠA, RATNIH DEZERTERA I I PROFITERA SREDILI ILI KUPILI SU PAPIRE STATUSA BRANITELJA I RVI I JOŠ TKO ZNA KAKVE SVE ČINOVE I ODLIČJA IMAJU I NA TO SVE IMAJU PRIMANJA DOK S DRUGE STRANE VELIKI BROJ BRANITELJA KOJI SU CIJELI RAT BILI NA PRVOJ CRTI NEMAJU NIŠTA NITI BILO KAKVA PRAVA.

ZAŠTO SE S TIM MALO SLUŽBE NE POZABAVE JER TAKVI SVAKOG MJESECA CRPE VELIKE NOVCE IZ PRORAČUNA NEGO SE ZABAVLJAJU DUVANOM.

POŠTO JE SVE U DRŽAVI ŽIVA LAKRDIJA, NEOTVARAJU SE NIKAKVE TVORNICE, NITI NOVA RADNA MJESTA

LJUDIMA NIŠTA DRUGO I NEPREOSTAJE NEGO DA SE SAMI SNALAZE KAKO ZNAJU I UMIJU TE SE BAVE STARIM ZANATOM UZGIJEM I PRODAJOM DUVANA SAMO DA BI NEŠTO ZARADILI I TAKO PREŽIVJELI.

NEMA OTKUPNIH STANICA KAO NEKAD I GDJE ĆBI S TIM NEGO DA GA SAMI PRODAJU.

NEDAJU LJUDIMA RADIT, NEDAJU IM ŽIVJETI I ŠTA IM PREOSTAJE DRUGO NEGO KAPUT PREKO RAMENA I U BINELI SVJET TRAŽITI POSAO.

SVE ŽIVA NAKARADA !1ŽALOSNO..!

Lovre hastrva i Bozo Hrsticu spavate li mirno

Ne spavam jedino kad dežuram uz mrtvaca inače ko beba

Kako bi mogli zaspati od straha kada takva sila kao ti postavlja pitanje. Culi spavaju li nego. Sta spavaju kao bebe a ti se jedi od muke

Šta je to stanje Potrebe jeli to ono baš kad si skroz u k....i nemaš.

jeli moguće da LJubuški ima 278 visoki časnika u mirovini pa kome su zapovjedali

zašto min BRANITELJA ne objavi spisak ko dobiva jednokratne pomoći jesu potrebiti BEGIĆU objavi popis

Za Općinu ljubuški je previše 278 visokih Časnika zapovjednika. Ali Ljubuški više nije Općina nego Grad a to je velika razlika Grad je ipak Grad.

Jedino posusje ima vise generala i pukovnika i mirovina iz hr a bome ruku nasrce ljudi bili i zasluzili

DaBogdan ih svi lažni u likove potrošili a tako će idabude

Krivo mi je sto nisu svi od 15 god.do 65 god dobili najvece mirovine lakse bi bilo i ostalima meni bas nista ne smeta tudje dobro

HVO je bio mobilizacijska vojska a HOS dragovoljacka a vi drpite sto godina

sta je sa ovim što nemaju 57 godina a bili u ratu sad se mrije od 50 oni znači nemaju nikakav dodatak lud je ko ovi zakon podrži

Ispada da su zločinci oni koji su 92. mobilizirali mlađe od 61.godišta šta ćemo s njima

Ide zakon ide...

pitaj te dragančeta i adeze on je ubacio kost u branitelja sa prijateljom bakirom koji je ratova u podrumu a zakon ide iz sarajeva ko poplava sve [ * neprimjereno * ]ČINE partije će doč na red imaju dvi partije
adeze sdea partija obe su iste -lopovske

Zakon o braniteljima proslijeđen premijeru i Vladi FBiH
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari