Više međugorskih hodočasnika je nestalo bez traga

ljubuski.info

Pripadnici Saveza gorskih službi spašavanja u BiH (GSSuBiH) posljednjih dana bilježe neuobičajeno veliki broj intervencija tijekom posjeta hodočasnika brdu Križevac i Brdu ukazanja u Međugorju.

Tako su 28. travnja na dojavu tamošnje Hitne pomoći o tome da je na Križevcu ozlijeđena državljanka Hrvatske s obilnim krvarenjem, spasitelji su odmah reagirali.

Nepoznata sudbina

Iako je riječ o izuzetno teškom terenu, 13 spasitelja brzo je stiglo do ozlijeđene žene, imobilizirali su joj ozlijeđenu nogu, zaustavili krvarenje i transportirali do ekipe Hitne pomoći. Slične intervencije imali su i nakon toga.

Iako navikli na takve akcije kojima su brojni životi spašeni, ipak svi slučajevi nemaju sretan kraj, pogotovo kada je riječ o osobama koje na svom hodočasničkom putu po međugorskim brdima zalutaju i izgube se.

Najčešće je riječ o starijim ljudima sa zdravstvenim poteškoćama koji u Međugorje dolaze po ozdravljenje, a nemali broj njih, kažu u GSS-u, često skrene sa staze i udalji se od svoje grupe.

Također, ima i onih koji se iz njima poznatih razloga osamljuju te se zapute kroz njima potpuno nepoznati teren. Među onima koji su bili na Brdu ukazanja, a čija je sudbina nakon toga potpuna nepoznanica, je i talijanski svećenik Luciano Cicarelli, koji je posljednji put viđen 2. kolovoza 2015. godine.

Provjere informacija

Višetjedna tadašnja akcija sa 60 spasitelja nije dala nikakve rezultate. Do spasitelja i policije stizale su brojne špekulacije, pogotovo da je on kod sebe imao veću sumu novca.

Svaku informaciju koja je tada stizala do nas smo provjeravali i poduzeli smo niz istražnih radnji, ali ništa nije dalo rezultate, kazao je Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a HNŽ-a.

On je, također, potvrdio da do danas nije utvrđeno kome pripadaju ljudske kosti nađene prije pet godina na lokalitetu Gradina u Međugorju. Ljudski kostur pronašli su spasioci dok su tragali za jednom britanskom državljankom.

Obavljena su sva vještačenja, ali identitet je nepoznanica, rekao je Marić.

Izgubljen svaki trag

U Međugorju je, također, 25. svinja 2012. godine posljednji put viđen Poljak Edvard Jozef Kogutek, i to ispred Centra za ovisnike "Cenacolo", dok se Aniti Visković iz Makarske svaki trag gubi 12. kolovoza 2006., kada je imala 51 godinu.

Posljednji je put viđena ispred crkve u Međugorju.

Glas naroda

Zakon velikih brojeva...na žalost!

u međugorje dođu ko hodočasnici i onda ispare ko migranti-snađi se

U hercegovini su se izgubila čitava sela ali nikog nije briga.

hercegovina je cila izgubljena samo vi to ne vidite
treba se popet na brdo da šire vidiš

Penji se na brdo da ne bih p.rdno...

Lutajući bespućima međugorske zbiljnosti ...

Krizma 90 maraka bez fiskalnog računa je li to za inspekcije

Više međugorskih hodočasnika je nestalo bez traga
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari