Međugorje - nešto čudesno nastalo iz malog naroda

ljubuski.info

Papa Franjo i službeno je odobrio hodočašća u Međugorje. Ta je vijest u Međugorju primljena s oduševljenjem, no, ova odluka ne znači i rješavanje statusa Međugorja koje se još čeka.

Iz svega se može iščitati da Papa poručuje kako je Međugorje posebno mjesto, možete doći ovdje i moliti se.

Na kraju svake mise 12. svibnja u Međugorju, na svim jezicima, čitao se upravo Papin stav o hodočašću što je izazvalo veliko oduševljenje među vjernicima.
Bio je to poseban trenutak s obzirom na to kakva je situacija, a ja vjerujem da su svi posebno osjećali da mogu doživjeti taj trenutak da Međugorje ide naprijed - kazala je Maja iz Zagreba.

S Papinom odluku slažu se i hodočasnici.
Bilo je i vrijeme da je službeno nakon svih ovih godina - smatra posjetiteljica koja je u Međugorje došla iz Londona.

Kako se radi o velikoj odluci za Međugorje, potvrdio je i međugorski župnik fra Marinko Šakota.
Ovo je velika vijest i za Međugorje i za sve koji su vezani za njega diljem svijeta. Međugorje je pokret, nešto čudesno što je nastalo iz malog naroda - kazao je fra Marinko Šakota.

Ova odluka donesena je ni godinu dana nakon što je Papa imenovao monsinjora Henryka Hosera da se brine isključivo o Međugorju i njegovim potrebama oko hodočasnika.

Pitanje ukazanja odvojeno

S druge strane, pitanje ukazanja odvojeno je od ove objave jer ono još nije riješeno i službene odluke Vatikana o statusu Međugorja nema.

Tako nije poznato hoće li Međugorje biti svetište ili pak mjesto ukazanja ili nešto drugo, no fra Marinko Šakota ističe da je i ova Papina odluka veliki korak prema odluci da Međugorje postane svetište, objavio je Medjugorje-info.com.
Hvala Bogu na ovoj Papinoj odluci. Ljudi će sada moći slobodno dolaziti u Međugorje i posjećivati ga sa svih strana svijeta. Draga Gospe, zahvali Bogu na ovoj Papinoj odluci - kazao je izuzetno sretni engleski hodočasnik Bob Livingston koji je stigao iz Londona.

Ivana Brkić Ćubela | Večernji list

Glas naroda

ako se mamić i kutle mole u međugorju a biće ih još koji će se doć molit ima tamo gospe sigurno
ona je došla da spasi nove vjernike -obraćenike

Međugorje - nešto čudesno nastalo iz malog naroda
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari