Milijun i pol eura za projekte iz oblasti turizma

ljubuski.info

U sklopu Projekta EU4Business jučer je objavljen poziv za dostavljanje projektnih prijedloga za potporu razvoju turizma u Bosni i Hercegovini.

Fond za turizam vrijedan milijun i pol eura dostupan je putem bespovratnih sredstava za partnerstva koja će se baviti razvojem turističkih proizvoda, pristupom međunarodnim tržištima i upotrebom informacijsko-komunikacijskih alata.

Krajnji korisnici su mikro, mala i srednja poduzeća, poduzetnici i turistički operateri, s naglaskom na žene i mlade. Krajnji rok za dostavljanje prijava je 1. srpnja ove godine.

Vršitelj dužnosti šefa Odjela operacija Izaslanstva EU u BiH Nicolas Bizel je na tiskovnoj konferenciji kazao kako EU kontinuirano podržava sektor turizma kao jedan od najbrže rastućih sektora u BiH.
Turizam ima sve važniju ulogu za gospodarski rast i samozapošljavanje. U BiH turizam sa tri posto sudjeluje u BDP-u i postoji veliki prostor za rast. Oblasti u kojima je potrebno raditi više i gdje postoje razvojne mogućnosti su razvoj vještina, boljeg marketinga, te određenih alata kao što su informacijske tehnologije – naveo je Bizel.

Podržavajući promociju turističkih potencijala zemlje i jačanjem uloge malih i srednjih poduzeća i domaćih proizvođača, kako je dodao, doprinosi se razvoju konkurentnosti i što je najvažnije, otvaranju novih radnih mjesta.

U sklopu ovog poziva postoje dva prioriteta za financiranje – kulturni turizam u vezi s UNESCO zaštićenom materijalnom i nematerijalnom baštinom u BiH, te turizam na otvorenom na lokacijama duž Via Dinarica zelene linije u BiH.

Kandidati mogu biti partnerstva od najmanje tri partnera, pri čemu bar jedan od partnera treba biti predstavnik privatnog sektora. Visina mogućih odobrenih sredstava je između 80.000 i 300.000 eura. Potreban je vlastiti doprinos podnositelja zahtjeva u iznosu od najmanje 20 posto ukupnih troškova projekta. Trajanje projekata može biti između osam i 18 mjeseci.

Projektni menadžer iz GIZ-a u okviru EU4Business projekta Nils Wetzel je kazao kako puni ekonomski potencijal sektora turizma u BiH nije iskorišten. Podrška EU je, kako je naglasio, prilika za unaprijeđenje ovog sektora.
Očekujemo kako će više od 30 lokalnih biznisa unaprijediti svoju turističku ponudu što bi trebalo rezultirati povećanjem njihove prodaje i prihoda, te otvaranjem više od 50 novih radnih mjesta – kazao je Wetzel.

Projekt EU4Business vrijedan je 16,1 milijuna eura, a financiraju ga Europska unija (15 milijuna eura) i Savezna Republika Njemačka (1,1 milijun eura). Projekt provode GIZ, ILO i UNDP, od travnja 2018. do ožujka 2022. godine.

Glas naroda

znači čeveljuša ,kožuša i bililo će dobit poticaj za još betona

Dajte vi samo nepovratni kredita mi znamo kako ćemo mi sa paran

nje ovo turizam ovo je organizirano uništavanje prirodne sredine za privatne svrhe
trebižet je većpreko 50% uništena rjeka kakicom
no hrvacka buržoazija će prodat i vlastitu mater da se održi na vlasti
tako je dubrovačka republika prodala hrvacku obalu oko neuma i sad se vidi koliko košta takova glupost i to područje nikad više neće bit hrvacka i jedino nam kinezi mogu pomoć da spojijemo državu sada-biće takovih gluposti još jer hrvacka vlast samo drži diktaturu PRODAJE hrvacku i ISELJAVA narod-bože čuvaj njemačku!

Pogrešne tabletice...

POGREŠNE TABLETICE SMO POPILI 9)O TE GODINE I SKUPO ĆE MO TO PLATIT

jako bolesni ljudi preživljavaju od infuzije
a države u bankrotu preživljavaju od donacije
šta dočeka bosna i hercegovina
da je vlastiti narod cilu p-opljačka
svi glasali za nacionalne lopine
svi glasali da njima bude bolje
sad mašite zastavama i klepćite ušima
sada pakujte svoje kovere
i napuštajte svoje domove
oni u svom đžepu imaju svoju državu
a vi u svom đžepu kartu u jednome smjeru
jel tak il ne tak tupavci tupavi

Milijun i pol eura za projekte iz oblasti turizma
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari