Poticaji poljoprivrednicima mogući tek od sredine lipnja

ljubuski.info

Ako odbori za poljoprivredu za oba doma Parlamenta FBiH budu formirani navrijeme te se bude radilo ubrzano, poljoprivrednici bi mogli očekivati poticaje polovinom lipnja.

Predsjednik Udruge poljoprivrednika FBiH Nedžad Bićo kazao je kako je ovaj scenarij moguć jedino ako se sve bude odvijalo prema planu te da postoje obećanja kako će svi ubrzati procedure da bi novac što prije došao do poljoprivrednika.

I ove godine poljoprivrednici su morali podizati kredite kako bi obavili sjetvu koja je ove godine mnogo skuplja, jer su cijene pojedinih sjemena dvostruko više.
Tehnički je nemoguće da poticaji budu isplaćeni ranije jer je sjednica Doma naroda PS FBiH zakazana tek za 16. svibnja kada se treba formirati odbor za poljoprivredu. Bez mišljenja obaju odbora, program za poljoprivredu se ne može razmatrati na sjednici Vlade. Obračun za četvrto i peto tromjesečje još nije ni stigao od županija jer ljudi ne mogu obračunati zato što nije usvojen program po kojem bi se obračunavalo. Primjera radi, u prijedlogu programa stoji da je za mlijeko namijenjeno 28 feninga, ali to mora biti službeno kako bi se po toj cijeni obračunavalo, rekao je Bićo.

Nakon usvajanja programa, županije imaju mjesec dana za uraditi obračun za poticaje i poslati ga na razinu FBiH koja također ima mjesec dana za obračun. Prema prijedlogu, planirano je 68 mil. KM, što zasad nije dovoljno.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Jedinu zastavu na prosvjed donijeli Zaboravljeni branitelji Ratni poručnik, Zaboravljeni branitelj br. 690
ljubuski.info
Piralen - Mostarska skraćenica za otkaz! Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Sama svoja veleposlanica Ružica Zeljko
ljubuski.info
Tiha revolucija Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari