Tihomir Dujmović promovirao knjigu "Regija kao treća Jugoslavija"

ljubuski.info

Hrvatski novinar Tihomir Dujmović jučer je u Ljubuškom promovirao svoju knjigu pod nazivom "Regija kao treća Jugoslavija".

Na početku se osvrnuo i na svoja prethodna djela, pa je tribinu otvorio kratkim pregledom svoje starije knjige "Hrvatske novinarske tragedije 1945 - 1995".

U toj knjizi Dujmović opisuje kako je u 26 prvih godina komunizma 95 posto novinarske scene u Hrvatskoj protjerano ili likvidirano.
Kada zbrojite ove iz 46. i ove iz 72., dobijete broj od 550 novinara koji su što ubijeni, što protjerani - Da je ovo Kina, bilo bi previše, izjavio je Dujmović koji je dodao kako upravo ovi podaci daju uvid u stanje u novinarstvu danas.

Stanje u novinarstvu odgovara povijesnim podacima. Na mjesta novinara koji su maknuti, stigli su mladi novinari, s tim da je partija podigla ljestvicu koju ste morali preskočiti u ljubavi prema Titu i partiji, tako da su oni koji su došli, postali najveći ljubitelji Jugoslavije i kao takvi su dočekali stvaranje hrvatke države, kaže Dujmović.

On dodaje kako su danas takvi novinari najveći zagovaratelji regije - koju Dujmović opisuje kao novu Jugoslaviju.

Govoreći o svojoj novoj knjizi, Dujmović jučer istaknuo kako Jugoslavija kakvu smo poznavali više nije moguća, ali tvrdi kako je regija samo drugo ime za Jugoslaviju, te kako se Hrvatska nakon smrti Tuđmana vratila u zagrljaj Jugoslavije.

Tvrdi kako se Hrvatska povezuje s prostorom bivše Jugoslavije povezano u raznim segmentima življenja, koji silno asociraju na bivšu Jugoslaviju (regija producira zajedničke športske lige, zajedničku glazbu, zajedničke glazbene nagrade, udruženje zajedničkih sveučilišta zapadnog Balkana, intenzivnu kulturnu suradnju…).

"Regija" kad je malo bolje analizirate je zapravo meka, nježna, naizgled nevidljiva, ali ipak -treća Jugoslavija, jedina Jugoslavija, odnosno jedina zajednica tog tipa, poanta je knjige koju je Dujmović promovirao u Ljubuškom.

Radio Ljubuški

Glas naroda

Što si to rekao??? Klepeće mi blatobran!

Tihomir Dujmović promovirao knjigu "Regija kao treća Jugoslavija"
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Jedinu zastavu na prosvjed donijeli Zaboravljeni branitelji Ratni poručnik, Zaboravljeni branitelj br. 690
ljubuski.info
Piralen - Mostarska skraćenica za otkaz! Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Sama svoja veleposlanica Ružica Zeljko
ljubuski.info
Tiha revolucija Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari